Union Bank   Harry Fultz  
Birra Korca
Panorama Sport

Une Gruaja

Une Gruaja

Është e thjeshtë të kuptosh se e ka peng Parashqevinë. "E mori më qafë Hollivudi, thotë ai plot keqardhje. Kompozitori Agim Krajka, që ka...

Kanë kaluar 90 vjet që atëherë, por duket se për ca gjëra, shqiptarëve u ka ndalur koha në vend. Jan dhe Cora Godron, shkrimtarë...

Ivana, një vajzë e bukur dhe punëtore, sapo ka mbushur të tetëmbëdhjetat, ka lënë qytetin e Bardejovit në Sllovaki dhe ka emigruar në Londër....

Një rrëfim pa dorashka nga kantautori i njohur Gjergj Leka. Për herë të parë ai flet për të kaluarën e tij dhe të kolegëve....

Sikur të mos ju kishim ndihmuar, pa dyshim që do ta kishit pasur shumë, po shumë të vështirë për ta njohur. Ka qenë sigurisht...

Personazhi i shkrimit e fotografive, mund të mos jetë i njohur, por është përfaqësuese e një kategorie të kudogjendur e të kudoparagjykuar. Femrat që...

Duket sikur aty kryqëzohet e gjithë bota. Mijëra njerëz që ikin e vijnë. Në linjën e gjatë të kontrollit të pasaportave janë të shumtë...

Perveçse për të na treguar për atë që fizikisht kemi qenë, fotografitë, me ndihmën e një kujtese të mirë fiksojnë gjendje, te të cilat...

Sapo sheh fotografinë, instinktivisht mendon menjëherë se nga ç’film mund të jetë shkëputur. Të mësuar siç jemi t’i shohim gjithnjë nga ekrani, harrojmë që...

Një jetë, karriere dhe famë si në filmat hollivudianë. Një histori pak e treguar për balerinën, që nga dita e parë kur erdhi në...

Kush ka pasur fatin të jetë nxënës i Shkollës Ushtrimore “Kosova” në vitet ‘60-‘70, veçanërisht i klasave A, me siguri e kujton emrin e...

Pak ditë më parë, në datën 6 gusht, ishte 100- vjetori i Mbretëreshës Geraldinë. Nuk është që në Tiranë u bë ndonjë zhurmë e...

Dy jetë që nuk duken kurrsesi të të njëjtit njeri. Në vitet e para të jetës, Frida Sadedini, falë të ardhurave e pozitës shoqërore...

Të gjitha kërkimet për të gjetur një fotografi të Hafize Lesko vikut nuk japin rezultat. Edhe regjistrimet e vokalit të saj, të realizuara qysh...

Alfredo Pieroni, dashuria e parë e gazetares dhe e shkrimtares Oriana Fallaci, në vitet e pleqërisë u kthehej e rikthehej letrave të dashurisë që...

UPDATE/ Dikur, një festival nuk konceptohej pa trion shoqëruese. Ato, jo më kot qëndronin pas kurrizit të këngëtareve, pasi "i mbanin shpatullat" këngës. Në...
 

Opinion

Edmond Tupja

Arian Galdini

DR. VALBONA ZENELI

Faqet e Para

...

...

...

...

...