Dossier

Dossier

Dashnor Kaloçi/ Publikohen disa dokumente arkivore të nxjerra nga Arkivi Qendror i Shtetit në Tiranë (fondi i ish-Komitetit Qendror të PPSH-së), që i përkasin vitit 1990,...

Agim Hakcani me origjinë nga fshati Baldushk i Tiranës, tregon se më 8 nëntor të vitit 1975, ditën që festohej 34 vjetori i themelimit...

Dashnor Kaloçi/ Publikohen disa dokumente arkivore të nxjerra nga Arkivi Qendror i Shtetit në Tiranë (fondi i ish-Komitetit Qendror të PPSH-së), që i përkasin vitit...

Dashnor Kaloçi/ Publikohen disa dokumente arkivore të nxjerra nga Arkivi Qendror i Shtetit në Tiranë (fondi i ish-Komitetit Qendror të PPSH-së), që i përkasin...

Dashnor Kaloçi/Publikohen disa dokumente arkivore të nxjerra nga Arkivi Qendror i Shtetit në Tiranë (fondi i ish-Komitetit Qendror të PPSH-së), që i përkasin vitit...

Vrasja e Qemal Stafës më 5 Maj të vitit 1942 ka ngjallur një debat në opinionin publik, pas deklaratave të Drejtorit të Arkivave Shqiptare,...

Dashnor Kaloçi/ Publikohet një dokument arkivor të nxjerrë nga Arkivi Qendror i Shtetit në Tiranë (fondi i ish-Komitetit Qendror të PPSH-së), që i përket...

Dashnor Kaloçi/ Publikohet një dokument arkivor të nxjerrë nga Arkivi Qendror i Shtetit në Tiranë (fondi i ish-Komitetit Qendror të PPSH-së), që i përket datës 8...

Ish-anëtari i Byrosë Politike të Komitetit Qendror të PPSH-së, Muho Asllani, ka treguar një pjesë te jetës dhe karrierës së tij politike deri në...

Dashnor Kaloçi/ Publikohet një dokument arkivore i nxjerrë nga Arkivi Qëndror i Shtetit në Tiranë (fondi i ish-Komitetit Qëndror të PPSH-së), ku ndodhet një raport informacion...

Sot, pranohet pothuajse unanimisht se Bashkim Zeneli ishte ambasadori me ndikimin më të madh në realitetin grek, i cili nuk u pajtua me mentalitetin...

Dashnor Kaloçi/ Publikohen disa dokumente arkivore me siglën “Sekret” të nxjerra nga Arkivi Qëndror i Shtetit në Tiranë (fondi i ish-Komitetit Qëndror të PPSH-së),...

Dashnor Kaloçi/ Publikohet një dokument arkivor i nxjerrë nga Arkivi Qendror I Shtetit (fondi i ish-Komitetit Qendror të PPSH-së), që i përket muajit dhjetor të vitit...

Dashnor Kaloçi/ Publikohet një dokument arkivor i nxjerrë nga Arkivi Qëndror i Shtetit në Tiranë (fondi i ish-Komitetit Qëndror të PPSH-së), ku ndodhet një letër...

Dashnor Kaloçi/ Publikohet për herë të parë dosja gjyqësore me vendimin e Gjykatës Popullore të Tiranës të datës 31 janar të vitit 1977, me...

Dashnor Kaloçi/ Publikohet historia e panjohur e tre arsimtarëve nga fshati Bicaj i rrethit të Kukësit, Avdi, Shefqet dhe Xhevat Gjana, kushërinj me njëri...

Si sot 76 vjet më parë, vetëm disa orë pasi u martua, vdiq kryenazisti Adolf Hitler. Siç shkruan DailyStar, besohet se ai dhe bashkëshortja e...

Dashnor Kaloçi/ Publikohet historia e panjohur e Thanas Papës me origjinë nga fshati Paftal i Beratit, i cili pasi përfundoi Liceun Artistik “Jordan Misja” në...

Dashnor Kaloçi/ Publikohet historia e panjohur e Ndoc Tushës me origjinë nga Fush-Arrëzi i cili në shtatorin e vitit 1953, së bashku me katër shokë të...

DASHNOR KALOÇI Kur Shqipëria u përball me zgjedhjet e radhës parlamentare, “Memorie.al” publikon historinë e panjohur të zgjedhjeve të 2 dhjetorit të vitit 1945. Nga...

Dashnor Kaloçi/ Publikohet historia e panjohur e zhvillimit të zgjedhjeve në Shqipëri, që nga koha kur votohej për Parlamentin e Turqisë ku shqiptarët u përfaqësuan...

Dashnor Kaloçi/ Publikohen disa dokumenta arkivore të nxjerra nga Arkivi Qëndror i Shtetit në Tiranë (fondi i ish-Komitetit Qëndror të PPSH-së), ku ndodhet fjala e Sekretarit...

  Hasan Bello/ Vrasjet politike për arsye elektorale në Shqipëri datojnë afërsisht një shekull më parë. Ato fillojnë pas 30 nëntorit 1922 kur Parlamenti shpërndahet...

Dashnor Kaloçi/ Publikohen disa dokumenta arkivore të nxjerra nga Arkivi Qëndror i Shtetit në Tiranë (fondi i ish-Komitetit Qëndror të PPSH-së), ku ndodhet fjala e...

Nga Kreshnik KUÇAJ/ Sheshi “Skënderbej” e ka marrë këtë emërtim në vitin 1937, edhe pse monumenti i heroit kombëtar u vendos aty shumë vite më...

Dashnor Kaloçi/ Publikohen disa dokumente arkivore me siglën “Tepër sekret” të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të Brendshme, ku ndodhet një raport-informacion...

Dashnor Kaloçi/ Publikohet historia e panjohur e nxënësve të shkollës “Normale” të Elbasanit, të cilët në ditët e para të prillit të vitit 1939, kur Italia...

Dashnor Kaloçi/ Publikohen disa dokumente arkivore të nxjerrë nga Arkivi Qendror i Shtetit (fondi i ish-Komitetit Qëndror të PPSH-së), që i përkasin vitit 1980, të cilat...

Nga Agim Jakova Kush urdhëroi eleminimin, Enveri apo Mehmeti? Nga fundi i vitit 1956, deri në prishjen me Moskën, karrigia e Enver Hoxhës, lëkundej në ajër....

Dashnor Kaloçi/ Publikohen disa dokumente arkivore të nxjerra nga Arkivi Qendror I shtetit në Tiranë (fondi i ish-Komitetit Qëndror të PPSH-së), ku ndodhet fjala...

Nga qyteti i Vlorës, shkrimtari i madh Ismail Kadare jep mesazhin e tij për zgjedhjet parlamentare dhe rrugën që duhet të ndjekë Shqipëria drejt...

Dashnor Kaloçi/ Publikohet historia e  panjohur e atentatit që i’u bë Mbretit Zog më 20 shkurt të vitit 1931 teksa ai ndodhej për kurime në...

Dashnor Kaloçi/ Publikohet historia e panjohur të atentatit që i’u bë Mbretit Zog më 20 shkurt të vitit 1931 teksa ai ndodhej për kurime në...

Dashnor Kaloçi/ Publikohet historia e panjohur të atentatit që i’u bë Mbretit Zog më 20 shkurt të vitit 1931 teksa ai ndodhej për kurime në...

Dashnor Kaloçi/ Publikohen disa dokumente arkivore të nxjerra nga Arkivi Qëndror i Shtetit në Tiranë (fondi i ish-Komitetit Qëndror të PPSH-së), ku ndodhet ditari politik i...

Adnan Muka/ E diel 29.01.1967, ende pa ague dita, e errësina ishte drejt largimit, kur s’u shifte njeri i gjallë në rrugë, trokita fort në...

Dashnor Kaloçi/ Publikohet historia e panjohur të Akil Sakiqit me origjinë nga Dibra e Madhe, pinjoll i një prej familjeve më të njohura dhe të...

Dashnor Kaloçi/ Publikohen disa dokumente arkivore të nxjerra nga Arkivi Qëndror i Shtetit në Tiranë (fondi i ish-Komitetit Qëndror të PPSH-së), të cilat i përkasin...

Kanë kaluar 40 vjet që atëherë. Ata nuk janë më të rinj të hedhur, ëndërrimtarë.. Vitet kanë lënë gjurmën e tyre te secili, por...

Dashnor Kaloçi/ Publikohen disa dokumente arkivore të nxjerra nga Arkivi Qëndror i Shtetit në Tiranë (fondi i ish-Komitetit Qëndror të PPSH-së), të cilat i përkasin...

Dashnor Kaloçi/ Publikohen disa dokumente arkivore të nxjerra nga Arkivi Qëndror i Shtetit në Tiranë (fondi i ish-Komitetit Qëndror të PPSH-së), të cilat i përkasin...

Adnan Muka                           103 LETRA NGA BURGJET KOMUNISTE Letra nga burgu i Shkodrës (1951-...

Dashnor Kaloçi/ Publikohen kujtimet e panjohura të Njaz Dizdareviç, ish kryetari i Rinisë Komuniste të Jugosllavisë për Bosnjë-Hercegovinën në vitet e Luftës së Dytë...

RAIMONDA SHUNDI “ÇËSHTJA ÇAME”. SI U PËRDOR NGA TË GJITHË Në këtë material, lexuesi do të ketë mundësinë të prekë shumë nga ngjarjet që tronditën...

Kanë kaluar shumë vite, por koha nuk i fshin dot nga historia figurat e shquara të kombit; njerëz që lanë gjurmë në kujtesën kombëtare. Një...

Dashnor Kaloçi/ Publikohet historia e panjohur e fshatrave Drenovë – Boboshticë të rrethit të Korçës që ndodhen rrëzë malit të Moravës vetëm 8 km. larg qytetit,...

Dashnor Kaloçi/ Publikohet historia e panjohur e fshatrave Drenovë – Boboshticë të rrethit të Korçës që ndodhen rrëzë malit të Moravës vetëm 8 km. larg...

Më 28 janar të vitit 1990 kur në Tiranë u tentua të organizohej një demonstratë e heshtur kundër regjimit komunist në Sheshin “Skënderbej”, ku...

NGA UVIL ZAJMI VIJON NGA NUMRI I KALUAR Mustafa Korça ishte djalosh kur vendosi të arratisej nga Shqipëria. I zhgënjyer nga pamundësia për të vijuar studimet...

Dashnor Kaloçi/ Publikohet një dokument arkivor të nxjerrë nga Arkivi Qëndror i Shtetit në Tiranë (Fondi i ish-Komitetit Qëndror të PPSH-së), ku ndodhet diskutimi...