PSIKOLOGJIA   Birra Korca
GRAZIA   Lotaria Kombetare

Çmimi i energjisë, Gjiknuri: Presion nga ndërkombëtarët

Ministrat Gjiknuri dhe Cani në Komisionin e Ekonomisë

Në dy takime të ndryshme, ministri i Energjisë dhe Industrisë, Damian Gjiknuri, theksoi të njëjtin togfjalësh: “presion për çmimin e energjisë”. Kjo konfirmon edhe një herë kushtet që bankat ndërkombëtare i kanë vendosur qeverisë për të financuar sektorin energjetik për të dalë nga kolapsi. Deklarimet e vazhdueshme të qeverisë kanë qenë se nuk do të ketë [...]

5 Komente

Kreditimi, ndryshon pas tre vitesh situata për biznesin

banka-e-shqiperise

Bankat kanë lehtësuar kushtet e kreditimit për bizneset për herë të parë pas 3 vitesh në tremujorin e dytë të këtij viti. Vrojtimi i Bankës së Shqipërisë tregon se ndërsa për individët lehtësimi ka vijuar për të tretin tremujor radhazi, për biznesin situata ndryshon pas shumë kohësh. “Lehtësimi i standardeve të kredisë dhënë bizneseve në [...]

Nuk ka Komente

“Tërmetet, sigurim i detyruar nën 50 euro për shtëpitë”

Përfaqesuesja e Bankës Botërore në Shqipëri, Tahseen Sayed

Sugjerimet e Bankës Botërore për programin kombëtar.Të bëhet i detyrueshëm dhe të paguhet me këste.Qeveria shqiptare duhet ta bëjë të detyrue-shëm sigurimin e banesave nga tërmetet. Për Bankën Botërore, kjo është e vetmja mënyrë për të ulur riskun fiskal që i kanoset buxhetit dhe për të mundësuar çmime të përballueshme për individët. Në një raport [...]

17 Komente

Autoriteti nis punën për programin kombëtar të sigurimit nga tërmetet

Kreu i AMF, Enkleda Shehi

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare ka nisur tashmë punën për dizajnimin dhe zhvillimin e një programi kombëtar sigurimi nga tërmetet. Këtë e bëri të ditur vetëm AMF përmes një njoftimi për shtyp pak ditë më parë. Banka Botërore është ajo që do të asistojë AMF-në jo vetëm për programin kombëtar të sigurimit nga tërmetet, por edhe [...]

3 Komente

Kush merr tapinë e legalizimit pa paguar

Legalizime

Qeveria ka përcaktuar edhe kategoritë që marrin tapinë pa paguar asgjë. “Për poseduesit e ndërtimeve pa leje, që kanë statusin e invalidit paraplegjik dhe/ose tetraplegjik, me paraqitjen e dëshmisë zyrtare përkatëse pranë drejtorisë së varësisë së ALUIZNI-t, detyrimi financiar për vlerën e parcelës ndërtimore falet”. Ndërkohë që për poseduesit e ndërtimeve pa leje, që kanë [...]

1 Koment

Koncesionet, anulohen 14 kontrata për HEC-e

Damian Gjiknuri

Problemet ligjore, ato të abuzimit në terren apo shitja e të drejtave të kontratës janë disa nga problematikat e hasura në koncesionet e hidrocentraleve dhe që kanë shtyrë Ministrinë e Energjisë të marrë masa drastike. Kreu i kësaj ministrie, Damian Gjiknuri, ka firmosur së fundmi fillimin e procedurave për prishjen e 14 kontratave që parashikonin [...]

4 Komente

Fondet e investimeve marrin paratë e depozitave, rriten me 30 për qind

leke1

Individët kanë rritur interesin e tyre për t’u bërë pjesë e fondeve të investimeve. Të dhënat e fundit të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare tregojnë se në gjashtë muajt e parë të vitit vlera e aseteve është rritur me gati 30 për qind nëse krahasimin e bëjmë me fundin e vitit 2013. “Sipas analizës së të [...]

Nuk ka Komente

AKEP hap tender tjetër për licencat 3G

Celular_-_duke_folur

Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare ka hapur dy ditë më parë procedurën e tenderimit për brezin e fundit të frekuencave që mundësojnë teknologjinë 3G për telefoninë celulare. Në këtë brez do të jepen tri licenca dhe pritet që përveç kompanisë “Plus”, që deri tani nuk ka një licencë për teknologjinë 3G, të marrin pjesë [...]

Nuk ka Komente

Raporti i FMN: Borxhi arrin 72%, rritja ekonomike 2.1%

Përfaqësuesi i FMN gjatë takimit me Ministrin e Financave Shkëlqim Cani

Fondi Monetar Ndërkombëtar parashikon që Shqipëria të ketë një rritje ekonomike pozitive në nivelin 2.1 për qind për vitin 2014. Në raportin e publikuar nga FMN për parashikimin e ecurisë së ekonomisë në gjithë globin, vihet re një ulje e parashikimit për zonën euro, për ekonominë globale, por për Shqipërinë qëndrimi ka mbetur i njëjtë.Viti [...]

Nuk ka Komente

Beqaj: Ja 4 mjekët-klientë të farmacive, si e zbuluam skemën

Ministri Ilir Beqaj

Mjekët firmosin receta me medikamente të shtrenjta dhe i orientojnë pacientët drejt farmacive të njëjta, me të cilat janë të lidhur abuzivisht. Në këtë përfundim ka dalë dje ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqaj, gjatë analizës për zbatimin e skemës së rimbursimit të barnave për rrethin e Tiranës, për periudhën prill-maj-qershor 2014. Me anë të disa shembujve [...]

Nuk ka Komente

“Me urdhër të Ramës, akset nacionale do pyllëzohen”

Ministri-i-Mjedisit-Lefter-Koka,

Ministri i Mjedisit, Lefter Koka, ka zhvilluar dje analizën e 300-ditëshit të qeverisjes, duke treguar se si e gjeti dikasterin dhe se si e zhvilloi gradualisht. Ai e vuri theksin te gjelbërimi e turizmi, por edhe te menaxhimi i mbetjeve urbane. “Me urdhër të Kryeministrit të gjitha akset nacionale do të jenë të rehabilituara, të [...]

Nuk ka Komente

Pensionet, si kompensohet çmimi i energjisë e bukës

komisioni i ekonomise brace

Pensionet aktuale dhe të gjitha ato që do të lidhen deri më 31 dhjetor 2014 do të indeksohen çdo vit duke iu referuar indeksit të mallrave të shportës. Komisioni i Ekonomisë diskutoi dje nen për nen projektligjin “Për sigurimet shoqërore”, duke bërë edhe disa saktësime në nene specifike që qartësojnë panoramën e zbatimit të skemës së [...]

Nuk ka Komente

Hiqen karburantet, vetëm një në çdo 15 km

Foto ilustruese

Pikat e furnizimit me karburant do të duhet të zbatojnë kritere të reja distance dhe parametrash teknike që lidhen me shërbimin dhe sigurinë. Në një vendim të miratuar në qeveri dhe të propozuar nga Ministria e Transporteve, vendosen kushtet e reja, të cilat fokusohen sidomos te specifikat e distancave sipas kategorisë së rrugës ku ndodhet karburanti. [...]

1 Koment

Hyn në fuqi vendimi për rritjen e pensioneve

Nga mbledhjet e Komisionit te Ekonomise

Dje është botuar në Fletoren Zyrtare dhe ka marrë fuqi vendimi për rritjen e pensioneve. Bëhet fjalë për shtesën prej 2 për qind që do të përfitojnë të gjithë pensionistët. Pensioni i ri do të jepet pas datës 1 gusht dhe rrit me 240 lekë në muaj të ardhurat minimale dhe 480 lekë në muaj [...]

2 Komente

Veliaj: Deputetët me disa mandate, pension më të lartë se ata me një

erion-veliaj

Ministri i Mirëqenies Sociale, Erion Veliaj, tha dje se në shtator do të diskutohen në Parlament një sërë ligjesh që prekin pensionet dhe shpërblimet e disa shtresave, përfshi këtu edhe zyrtarët e lartë. Gjatë diskutimit në Komisionin e Ligjeve ai tha se gjatë hartimit të draftit të ri do të kihet parasysh fakti që një [...]

Nuk ka Komente

Leja e lindjes, femrat që favorizohen pas 1 janarit

shtatzene

Të gjitha femrat që sjellin në jetë fëmijën e tyre deri më 31 dhjetor 2014 do të kenë përfitim barrëlindjeje të llogaritur me ligjin e vjetër. Ligji i ri do të zbatohet për ato që lindin nga 1 janari 2015 e në vazhdim. Përfaqësuesit e ISSH-së në Komisionin e Ekonomisë dhanë dje në detaje mënyrën [...]

Nuk ka Komente
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Linkedin
  • RSSHotel Prestige

Gazeta Panorama Alexa toolbar

Parashikimi i motit


+23
H: +24°
L: +12°
Tirana
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +25° +25° +25° +24°
+12° +11° +11° +11° +10° +11°
+22
H: +23°
L: +15°
Durres
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +25° +25° +25° +23° +23°
+15° +14° +15° +15° +12° +11°
+22
H: +25°
L: +10°
Elbasan
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+28° +28° +27° +27° +27° +26°
+12° +11° +11° +10° +10° +11°
+18
H: +23°
L: +16°
Vlore
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +25° +25° +24° +24° +24°
+15° +14° +14° +15° +12° +12°
+21
H: +23°
L: +11°
Shkoder
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +25° +25° +26° +25° +24°
+12° +11° +12° +10° +11° +12°
+18
H: +22°
L: +
Korce
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +22° +23° +23°
+ + + + + +
+22
H: +24°
L: +11°
Berat
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+27° +27° +27° +27° +26° +25°
+11° +10° +10° +10° + +10°
+9
H: +22°
L: +
Kukes
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +22° +21° +21° +21° +21°
+ + + + + +
+23
H: +23°
L: +12°
Sarande
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+23° +23° +23° +22° +22° +22°
+11° +12° +11° +10° + +13°
+24
H: +24°
L: +13°
Kavaje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +26° +26° +25° +25°
+13° +13° +12° +12° +11° +11°
+22
H: +22°
L: +12°
Kruje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +23° +21° +22° +21° +20°
+11° +10° +10° +10° +10° +11°
+22
H: +24°
L: +14°
Lezhe
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +26° +26° +25° +24°
+14° +14° +14° +13° +12° +13°
+20
H: +24°
L: +14°
Fier
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+27° +27° +27° +27° +26° +26°
+12° +12° +11° +12° +12° +11°
+18
H: +19°
L: +
Pogradec
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+21° +20° +20° +20° +19° +19°
+ + + + + +
+21
H: +21°
L: +
Rreshen
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +24° +23° +23° +23° +22°
+ +10° +10° + + +
+23
H: +23°
L: +
Tropoje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+21° +20° +20° +20° +20° +19°
+ + + + + +
+20
H: +23°
L: +
Pristina
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +21° +21° +20° +21° +20°
+ + + + + +
+25
H: +25°
L: +
Prizren
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +24° +23° +24° +24° +23°
+10° + + + + +10°
+23
H: +23°
L: +
Mitrovica
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+20° +20° +19° +20° +19° +19°
+ + + + + +
+21
H: +24°
L: +
Skopje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +22° +23° +23° +23° +23°
+ + + + + +
+24
H: +24°
L: +
Gostivar
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +24° +24° +23°
+ + + + + +
+21
H: +24°
L: +
Tetovo
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +24° +24° +23°
+ + + + + +
+16
H: +20°
L: +
Struga
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +21° +21° +20° +20° +20°
+ + + + + +
Showbiz

Lifestyle

Teknologji

Kuriozitete

© 2014 Gazeta Panorama ONLINE. All Rights Reserved.   Programuar nga: ikoncept Privacy