Në vend që ta kërkosh, lëre dashurinë të të gjejë!

Feb 3, 2023 | 20:17
SHPËRNDAJE

Shpesh njerëzit duket se janë në kërkim të dashurisë dhe dëshpërohen nëse nuk e gjejnë dot atë. Megjithatë, a e dije se ka më shumë gjasa ta gjesh atë atëherë kur më pak e pret? Prandaj është e tillë dhe prandaj quhet dashuri.

Mjaft i vlerësuat njohuritë e reja si partnerë “potencialë”

Askush nuk dëshiron të ndihet i gjykuar si një partner i mundshëm i jetës, veçanërisht në një takim të parë. Gjithashtu, i bën të ditur personit se po kërkon me dëshpërim vëmendjen e dikujt.

Mungesa e shpresës dhe nevoja për një partner mund të interpretohen si shenja të dobësisë dhe vetëvlerësimit të ulët, të cilat mund të shuajnë shkëndijën para se të ndizet.

Kur një person është i dëshpëruar për një partner, ka të ngjarë që të tundohet të tregojë historinë e jetës kur takon dikë për herë të parë. Mos harroni se misteri ndonjëherë mund të jetë edhe një nga arsyet kryesore pse një person është tërheqës për ju ose jo.

Dashuria shfaqet kur ndalon së kërkuari

A e ke vënë re se kur nuk do të “kërkosh” për të njohur të rinj ose për një marrëdhënie të re, atëherë të njohurit e rinj duken se ndonjëherë kanë prirjen të shndërrohen në diçka tjetër?

Fakti i thjeshtë që je përqendruar në rritjen e jetës jo vetëm që të bën një person më të mirë, por edhe të bën një partner të mundshëm më të mirë të jetës. Është diçka që rrezaton nga ti dhe të bën plot besim në sytë e të tjerëve.

Durimi do të sjellë personin e duhur

Durimi është elementi kyç kur bëhet fjalë për të rënë në dashuri dhe për të gjetur personin e duhur.

Vrapimi dhe kërkimi për një partner të mundshëm vetëm sa mund të rrisë rrezikun tuaj për të takuar personin e gabuar që do t’ju lëndojë. Kështu që herën tjetër kur të dalësh me miqtë, të qetësohesh, të marrësh frymë thellë, të argëtohesh dhe të jesh vetvetja. Dhe mos harro, çdo gjë ka kohën e saj… /Psikologjia

NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al

Te lidhura