Marrëveshja për Skavicën/ Yuri Kim: Domethënëse për shumë arsye, Shqipëria pozicionohet në eksportuese neto të energjisë

Jul 7, 2021 | 22:44
SHPËRNDAJE

Ambasadorja amerikane në Tiranë, Yuri Kim, e konsideron një marrëveshje domethënëse atë për hidrocentralin e Skavicës, mes kompanisë amerikane Bechtel dhe KESH.

yuri kim

Ambasadorja e SHBA ka renditur një sërë arsyesh pse Shqipëria fiton nga marrëveshja, duke theksuar se vendi ynë do pozicionohet si eksportues i energjisë në rajon.

Postimi i Yuri Kim:

Marrëveshja për hidrocentralin Skavica është domethënëse për shumë arsye: shënon një përparim të ri në bërjen biznes mes Shqipërisë dhe SHBA-ve; do të rrisë furnizimin me energji për ekonominë në rritje të Shqipërisë; do ta pozicionojë Shqipërinë në një vend eksportues neto të energjisë, diversifikimit dhe sigurisë në rajon.

yuri

© Panorama.al

Te lidhura