Pasuria neto e Mark Zuckerberg ka rënë 71 miliardë dollarë këtë vit!

Sep 23, 2022 | 15:31
SHPËRNDAJE

Rënia e tregut të aksioneve të vitit 2022 ka reduktuar pasurinë e shumë miliarderëve të teknologjisë, por jo më shumë se shefit ekzekutiv të Meta, Mark Zuckerberg.

zurcerberg

Pasuria neto e themeluesi të kompanisë së njohur më parë si Facebook, ka rënë me afro 71 miliardë dollarë këtë vit, sipas llogaritjeve nga Bloomberg.

Zuckerberg, tani 38 vjeç, ka rënë nga numri 3 në listën e miliarderëve të Forbes që ishte vitin e kaluar, në vendin e 22-të.

Humbja e pasurisë së Mark Zuckerberg vjen si pasojë e rënies marramendëse të aksioneve të Metës, e cila mban pjesën më të madhe të pasurisë së Zuckerberg.

statistika meta

Ndërsa rënia e tregjeve financiare këtë vit ka ulur pasurinë e disa miliarderëve të teknologjisë me afërsisht një të katërtën, por askush, madje as CEO i kriptove Changpeng Zhao, nuk është përballur me një humbje në shkallën e Zuckerberg.

Që kur Facebook u bë Meta gati një vit më parë, aksionet e tij kanë humbur rreth 60% të vlerës së tij, duke ulur vlerën e Zuckerberg.

statistika meta1

Së bashku me ngadalësimin e të ardhurave, Meta raportoi rënien e numrit të përdoruesve në shkurt.

Në të njëjtën kohë, kompania ka rritur shpenzimet e saj me afërsisht 10 miliardë dollarë në vit për të ndërtuar Metaverse të realitetit virtual, një projekt që Zuckerberg ka sinjalizuar se mund të marrë shumë vite.

Ky është shqetësim për investitorët që shohin një rritje të shpenzimeve në afat të shkurtër pa garancinë e një fitimi.

Zuckerberg mbetet optimist

“Ju nuk e dini se sa kohë duhet dhe cili do të jetë saktësisht roli i Metës… gjithçka që dini tani është, në thelb, do të kushtojë shumë para”, tha ai.

Megjithatë, rënia e pasurisë së tij nuk e ka bërë pesimist Zuckerberg.

Duke folur muajin e kaluar me prezantuesin e podcast-it Joe Rogan, shefi i Meta-s dyfishoi besimin e tij se metaversi do të ishte më “i dobishëm” dhe do t’i lejonte njerëzit të kishin një marrëdhënie “më të shëndetshme” me teknologjinë.

“Unë nuk dua domosdoshmërisht që njerëzit të kalojnë më shumë kohë me kompjuterë”, tha Zuckerberg, sipas Fortune. “Unë thjesht dua që koha që njerëzit kalojnë me ekranet të jetë më e mirë.”

© Panorama.al

Te lidhura