Mos harroni të blini bamje dhe t’i ruani për dimrin!

Jul 24, 2018 | 15:23
SHPËRNDAJE

Bamja (Abelmoschus esculentus) është një ndër perimet më të vjetra, kultivuar 3000 vjet më parë në Etiopi, në brigjet e Nilit. Deri në ditët e sotme, prodhuesit më të mëdhenj në botë janë India, Pakistani dhe Nigeria.

Bamja është përdorur gjerësisht në kuzhinën aziatike, arabe dhe afrikane dhe është gjithashtu mjaft popullore dhe në vendin tonë.bamje-1

Nuk mund të themi që bamja është ndër perimet më të pëlqyera, por vlerat e saj janë të pamohueshme. Lexoni më poshtë të mësoni se çfarë përfitimesh ka organizmi ynë nëse në dietën tonë ushqimore përfshijmë rregullisht bamje.

Bamjet ulin nivelin e kolesterolit në gjak.

Në periudhen e shtazenise, duhet te jene ne krye te listes se perimeve.

Vitamina C dhe fibrat që gjenden me shumicë te bamjet çhelmojnë lëkurën tuaj dhe riparojnë indet e trupit. Trajton çrregullimet si: gjakderdhje ekstreme menstrual dhe sëmundjet seksualisht të transmetueshme: sifilizi, gonorre dhe dizuri.

Ul rrezikun e kancerit të zorrëve dhe ndihmon procesin e tretjes. Antioksidantët, vitamina C dhe minerale të tjera si hekur, magnez, kalcium, mangan, rrisin imunitetin tuaj dhe ndikojnë pozitivisht në mirëqenien tuaj të përgjithshme.

 

 

NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al

Te lidhura