Test inteligjence/ E konsideroni veten gjeni? Atëherë zbuloni vlerën e çdo veshjeje në vetëm 60 sekonda

Sep 15, 2023 | 14:30
SHPËRNDAJE

Mirë se vini në këtë kuiz argëtues dhe sfidues! Ky test është një enigmë matematikore ku ju duhet të merrni me mend vlerën e çdo veshjeje. Pavarësisht nëse jeni një entuziast i matematikës ose thjesht kërkoni një mënyrë argëtuese për të kaluar kohën, ky test është për ju.

Është i arritshëm për të gjithë, pavarësisht nga niveli juaj në matematikë. Vini në punë logjikën dhe mendjen tuaj analitike dhe zgjidhni ekuacionet në kohën e caktuar. Gati për këtë sfidë matematikore?

t

Zgjidheni këtë enigmë sfiduese

Ky test vizual dhe emocionues do t’ju argëtojë duke ju lejuar të zhvilloni disa nga aftësitë tuaja. Duke zgjidhur ekuacionet matematikore të lidhura me secilën veshje, ju mund të përmirësoni aftësitë tuaja matematikore që janë të dobishme në jetën e përditshme.

Ky test do t’ju ndihmojë të zhvilloni aftësitë tuaja analitike duke kërkuar për marrëdhëniet e ndryshme midis numrave dhe modeleve. Gjithashtu do t’ju lejojë të testoni aftësitë tuaja deduktive duke nxjerrë vlerat që mungojnë nga informacioni i dhënë.

Gjithashtu do t’ju lejojë të zhvilloni shpejtësinë tuaj mendore dhe shkathtësinë tuaj në llogaritje. Dhe së fundi, ky test është i shkëlqyeshëm për të trajnuar trurin tuaj që të jetë më i shpejtë, më i saktë dhe më logjik.

Si të gjeni vlerën e çdo veshjeje?

Për të zgjidhur këtë rebus, është e rëndësishme të ndiqni një qasje metodike. Mbi të gjitha, lexoni me kujdes deklaratën për shtyp dhe përpiquni të keni një qasje globale ndaj testit. Më pas, kaloni nëpër secilën pjesë të enigmës dhe përpiquni të kuptoni logjikën e saj.

Vëzhgoni veprimet matematikore të përdorura, si mbledhja, zbritja, shumëzimi ose pjesëtimi dhe përpiquni të kuptoni sekuencën logjike. Filloni duke identifikuar ekuacionet më të thjeshta. Më pas, analizoni ekuacionet e tjera më komplekse.

Zgjidhjet për këtë test

Duke analizuar linjat e ndryshme të llogaritjes, mund të nxjerrim përfundimin se rreshti i parë jep si rezultat 36 duke shumëzuar 4 me 9.

Rreshti i dytë është mbledhja e 4 me 4, pastaj me 4, që jep 12.

Rreshti i tretë jep rezultatin 27 duke shumëzuar 3 me 9.

Së fundi, rreshti i katërt përbëhet nga shtimi i 3 me produktin 4 me 4, duke dhënë kështu një rezultat 19.

Prandaj, vlera e pikëpyetjes është 19. Urime për arsyetimin tuaj logjik dhe aftësinë për të zgjidhur këtë gjëegjëzë matematikore!

NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al

Te lidhura