“Skandal, KESH ka shitur energji jashtë bursës Alpex me çmim më të lirë”- Eksperti i energjisë: Ka humbur 1.3 mln euro. Drejtorët të japin dorëheqjen

May 19, 2023 | 13:28
SHPËRNDAJE

Eksperti i energjisë Azmer Duleviç ka denoncuar shitjen e energjisë nga ana e KESH jashtë bursës Alpex me një çmim më të ulët.

energjia-elektrike

Ai thotë se ky është një skandal duke kërkuar nga drejtori i Bursës Aplex dhe drejtori i KESH që të japin menjëherë dorëheqjen.

Sipas tij organet ligjzbatuese duhet të veprojnë për dëmin financiar të shkaktuar nga kjo lëvizje.

Statusi i plote

Skandal

KESH sapo ka shitur 67200 MWh me një çmim rreth 66€/MWh jashte Bursës Alpex ku ka arkëtuar rreth 4.5 mln Euro.

Ndërkohë çmimi më i ulët në Bursën Alpex për datën 19 Maj është 87.7 Euro/Mwh.

Nëse Kesh do shiste në bursen Alpex do Arkëtonte rreth 5.8 mln Euro thënë më thjeshtë ka humbur 1.3 mln euro!

Sot drejtori i Bursës Alpex dhe Drejtori i Kesh duhet të japin menjëherë dorëheqjen si të paaftë dhe organet ligjzbatuese duhet të veprojnë për dëmin financiar që kanë shkaktuar

Ps.Për reference keni dhe çmimet e energjisë për datën 19 Maj në bursën Austriake dhe atë Hungareze.

NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al

Te lidhura