Qeveria shqiptare pezullon heqjen e vizave me shtetin aleat të Putinit! Ja kush preket nga ky vendim

May 15, 2024 | 16:54
SHPËRNDAJE

Këshilli i Ministrave me një vendim të marrë ditën e sotme ka pezulluar pjesërisht një marrëveshje me Bjellorusinë, shtetin aleat të Putinit për heqjen e vizave.

qeveria

Në vendimin e qeverise thuhet se nga “Pezullimi i pjesshëm i marrëveshjes  shtrihet vetëm për pasaportat diplomatike dhe të shërbimit.”

VENDIMI: 

V E N D I M

PËR

PEZULLIMIN E PJESSHËM TË MARRËVESHJES, NDËRMJET KËSHILLIT TË MINISTRAVE TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË DHE QEVERISË SË REPUBLIKËS SË BJELLORUSISË, PËR HEQJEN RECIPROKE TË KËRKESAVE PËR VIZË

Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të nenit 30, të ligjit nr.43/2016, “Për marrëveshjet ndërkombëtare në Republikën e Shqipërisë”, me propozimin e ministrit për Evropën dhe Punët e Jashtme, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

  1. Pezullimin e pjesshëm të marrëveshjes, ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe qeverisë së Republikës së Bjellorusisë, për heqjen reciproke të kërkesave për vizë, miratuar me vendimin nr.152, datë 19.2.2020, të Këshillit të Ministrave.
  2. Pezullimi i pjesshëm i marrëveshjes shtrihet vetëm për pasaportat diplomatike dhe të shërbimit.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë dhe botohet në “Fletoren zyrtare”.

NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al

Te lidhura