“Orgazma nuk është primare!”- Ekspertët e s*ksit rendisin karakteristikat për të pasur një jetë më të mirë romantike në çift

Feb 22, 2024 | 19:52
SHPËRNDAJE

Terapistët e vjetër të seksit kryen kërkime te çiftet për të përcaktuar se cilët elementë kryesorë e bëjnë jetën e dashurisë “të mrekullueshme”.

cift1

Ata arritën në përfundimin se janë 8 karakteristika, ndërsa theksuan se orgazma nuk ishte më e rëndësishmja prej tyre, por i kontribuon kënaqësisë.

Pakkush e përmendi si një veçori të rëndësishme, ndërsa theksoi se nuk ishte aq kritik sa elementët e tjerë të seksit të mirë, që janë:

-Të qenit i pranishëm, ose “të kesh vëmendjen tënde vetëm aty”.

-Lidhja e thellë apo ndjenja e të qenit “një” me partnerin.

-Intimiteti, besimi, respekti dhe kujdesi për partnerin tuaj.

-Komunikimi kuptimplotë me partnerin tuaj. Jini në gjendje të ndjeni atë që ai thotë dhe të rrezikoni, për ta prekur tjetrin me butësi dhe dashuri.

-Autenticiteti dhe Siguria. Të ndjesh se je me dikë që të respekton, të shijosh momentin dhe atë që të pëlqen gjatë seksit.

-“Dorëzimi” ndaj tjetrit, sepse ndiheni rehat.

-Zbulimi, loja, mendimi pozitiv dhe i fokusuar në kënaqësi.

-Ekstazi, lumturi dhe qetësi, humbja e gjurmës së kohës.

NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al

Te lidhura