Mungesa e dëshirës s*ksuale dhe shpeshtësia e marrëdhënieve në çift, ja disa strategji për të shpëtuar lidhjen tuaj

Sep 19, 2023 | 12:20
SHPËRNDAJE

Në shumë raste çiftet kalojnë një periudhë të vështirë sa i përket dëshirës seksuale, shpeshtësisë së seksit dhe bisedave rreth kësaj teme, që shpesh herë rrezikon dhe marrëdhënien.

marredhenia

Sipas një studimi të bërë, ku janë marrë në shqyrtim 229 të rritur, të pyetur rreth strategjive për të nxitur dëshirës seksuale.

Në fazën e parë, pas përgjigjeve të pjesëmarrësve në lidhje me kënaqësinë seksuale, kënaqësinë me marrëdhënien e tyre dhe dëshirën seksuale, u konstatua se në të treja rastet ka pasur një ndryshim në vlerësimin e bërë nga të dy gjinitë, vetëm në fushën e dëshirës seksuale, e cila ishte më e theksuar te meshkujt.

Pasi u kërkuan pjesëmarrësve të raportojnë strategjitë për trajtimin e problemit të dëshirës së pabarabartë, studiuesit, duke kryer një analizë të përmbajtjes, grupuan metodat e renditura më poshtë sipas rëndësisë.

Shkëputja

Partneri me më pak dëshirë seksuale qëndron pranë, ndërsa partneri më i pasionuar tërhiqet ose relaksohet në aktivitete të tilla si ushtrimet ose hobi të tjera. Nga 11% e kampionit që zgjodhi këtë strategji, vetëm 9% panë ndonjë rezultat pozitiv. Në përgjithësi, mosangazhimi është metoda më pak efektive, me rreziqe të mundshme për të ardhmen e marrëdhënies.

Komunikimi

Çifti diskuton çështjen e dëshirës seksuale të pabarabartë dhe kërkon një zgjidhje kompromisi , si për shembull ricaktimi i takimit për një ditë tjetër. Nga 11% e pjesëmarrësve që zgjodhën metodën, vetëm 57% e panë atë të dobishme. Një problem kyç është se partnerët duhet të ndihen rehat duke diskutuar tema rreth seksit dhe dëshirës, ​​përndryshe mund të rezultojë acarim dhe ftohtësi.

Aktiviteti pa partner

Masturbimi, shikimi i pornografisë ose leximi i romancave ose trillimeve erotike, janë metoda të raportuara nga 27% e kampionit, me 46% të tyre që e konsiderojnë atë efektive. Vihet re se pothuajse gjysma e kampionit total përmendi këtë metodë të veçantë, por jo si zgjedhjen e parë. Edhe pse konsiderohet një zgjidhje e mirë, nëse është një alternativë e përhershme do të ndijojë negativisht në marrëdhënien mes një çifti.

Aktiviteti i përbashkët

Partnerët përdorin aktivitete të tilla si përqafimi, masazhi, larja së bashku, të cilat mund ose nuk mund të çojnë në bashkim. Përndryshe, partneri me dëshirë të kufizuar seksuale mund të ndjekë masturbimin e ndërsjellë ose kënaqësinë e partnerit me seks oral.

38% e pjesëmarrësve thanë se preferonin këtë metodë, ku më shumë se gjysma ishin të kënaqur. E rëndësishmja, edhe aktivitetet jo-seksuale, si gatimi së bashku ose mbajtja e duarve për shëtitje, forcojnë lidhjen dhe mundësisht rrisin dëshirën për marrëdhënie seksuale.

Seksi i detyruar

Strategjia e fundit ishte se partneri me dëshirën më të vogël t’i dorëzohet seksit apo marrëdhënieve të nxituara pavarësisht mungesës së dëshirës që mund të fitojë gjatë aktit. Për 14% që e kanë zgjedhur, kënaqësia e seksit dhe kënaqësia e partnerit janë një çështje kyçe në marrëdhënie, ndërsa 58% e tyre ishin të kënaqur me efektivitetin e tij.

NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al

Te lidhura