Katër gjëra që duhet të mendoni përpara se të falni dikë, pavarësisht se kush është personi

Feb 29, 2024 | 16:38
SHPËRNDAJE

Nga të gjitha llogaritë, falja është një proces “katartik”. Dhe mos u ngatërroni, nuk ka të bëjë me faktin nëse ju miratoni apo harroni diçka që ka ndodhur. Ka të bëjë me mënyrën se si vendosni të vazhdoni, pavarësisht se e dini se ajo që ju bëri një mik/partner/anëtar i familjes ishte e gabuar.

sigxoresi-1110x626

Para se të merrni ndonjë vendim, këto janë 4 gjërat për të cilat duhet të mendoni përpara se të falni dikë.

Merrni parasysh nëse personi tjetër ka pranuar përgjegjësinë për veprimet e tij

Para së gjithash, nuk mund t’i falësh apo t’i japësh një shans të dytë një personi nëse ai nuk e ka kuptuar se çfarë ka bërë gabim. Nëse një mik/partner ose dikush afër jush sillet sikur asgjë nuk ka ndodhur ose nuk e njeh gabimin e tyre, atëherë nuk keni nevojë ta kaloni veten në këtë proces.

Mendoni nëse vërtet mund ta falni

Të gjithë bëjmë gabime. Kjo është e vërteta. Studimet kanë zbuluar se falja ngjall ndjenja të thella humanizmi dhe paqeje. Por çfarë nëse nuk mund të falësh dikë? Së pari, në këtë rast, duhet të mendoni se cilat janë “pengesat”. Nëse vlerat tuaja nuk ju lejojnë t’i jepni dikujt një shans të dytë, atëherë thjesht mos e bëni.

Mendoni se si mosfalja e dikujt ndikon tek ju psikologjikisht

Mendoni se si zemërimi ose pakënaqësia ju ndikon psikologjikisht ose depërton në fusha të tjera të jetës ose marrëdhënies tuaj me dikë. Mendoni nëse një situatë po ju pengon të jeni personi që dëshironi të jeni. Gjithashtu, merrni parasysh nëse e keni lejuar veten të vini në kontakt me ndjenjat tuaja për atë që ka ndodhur. Kushtojini vëmendje mënyrës se si ndikoheni dhe si do të ndryshoni duke hequr dorë nga zemërimi dhe pakënaqësia.

Shihni se çfarë mund të mësoni nga një situatë e veçantë

Duke marrë parasysh nëse dhe pse duhet të falni dikë, është jetike të kuptoni gjithashtu se çfarë mund të dilni nga një situatë. Në mënyrë të ngjashme, ju duhet të kuptoni se ka një ndryshim midis faljes dhe harresës, të falësh nuk do të thotë të aprovosh atë që bëri personi tjetër, thjesht vendos të vazhdosh me të.

NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al

Te lidhura