Jeni shokë, por bëni edhe s*ks? Sa e lehtë është për dy miq të kryejnë marrëdhënie, zbuloni rreziqet dhe përfitimet

Sep 15, 2023 | 10:01
SHPËRNDAJE

Miqtë që bëjnë seks, njihen si “shokë me përfitime”. Por sa e lehtë është për dy miq që të kenë marrëdhënie seksuale, që njëri prej tyre të mos lëndohet apo që marrëdhënia e tyre të jetë harmonike?!

making-love-phase-one-royalty-free-image-1568312273

Sipas hulumtimeve, këto marrëdhënie mund të jenë më komplekse sesa njihen pasi nuk përfshijnë angazhime.

Ndryshe nga flirtet apo s*ks për një nate, shpesh ka një mirëkuptim të ndërsjellë se situata është e pacaktuar dhe se miqësia mund të vazhdojë edhe nëse marrëdhënia seksuale përfundon.

Por sa e shëndetshme është kjo marrëdhënie?

Përparësitë

Një nga avantazhet kryesore të miqësive që përfshijnë seksin është se ato u japin njerëzve liri seksuale pa kufizimet e një marrëdhënie romantike monogame. Është si të kesh një partner të besuar për eksperimente dhe seks të rregullt konsensual, por me më shumë pavarësi emocionale.

Prandaj, partnerëve u jepet hapësira dhe koha për të eksploruar stile të ndryshme marrëdhëniesh ndërsa njerëzit kalojnë nëpër faza të ndryshme në jetën e tyre. Në fakt, për gratë këto marrëdhënie janë edhe më çliruese, pasi disa raportojnë se kanë më shumë gjasa të kënaqin nevojat e tyre seksuale në një situatë të tillë sesa në një marrëdhënie serioze.

Disavantazhet

Fatkeqësisht, një marrëdhënie miqësore që përfshin lidhje dashurie mund të çojë edhe në fund të miqësisë.

Ndoshta një person shpreson për më shumë se një marrëdhënie të rastësishme, ndërsa personi tjetër dëshiron t’i mbajë gjërat thjesht fizike.

Megjithatë, personi që dëshiron një marrëdhënie më serioze mund të mos thotë të vërtetën nga frika se marrëveshja do të përfundojë.

Këto ndjenja të pabarabarta mund të përfundojnë duke shkaktuar thyerje zemre.

Vlen gjithashtu të përmendet se disa njerëz mund t’i japin kësaj marrëdhënieje qëllimisht idenë se mund të çojë në përkushtim në mënyrë që ata të kenë intimitetin që dëshirojnë.

Çfarë duhet të keni kujdes

Ndërsa kaloni më shumë kohë në një marrëdhënie miqësore që përfshin seksin, ndjenjat mund të zhvillohen, madje edhe të njëanshme.

Ky është një nga rastet më të vështira të këtyre marrëdhënieve. Prandaj, është e rëndësishme të dini se ku qëndroni për të shmangur shqetësimin psikologjik, pasigurinë dhe problemet e vlerësimit.

Pra, nëse jeni të sinqertë për ndjenjat dhe kufijtë tuaj, atëherë do të jetë më e lehtë të shmangni keqkuptimet. Nëse zbuloni se të dy dëshironi gjëra të ndryshme, rivlerësoni marrëdhënien, pasi mund të funksionojnë vetëm nëse të dyja palët duan të njëjtat gjëra.

NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al

Te lidhura