I ul performancën dhe kënaqësinë s*ksuale, gabimet që bëjnë meshkujt gjatë kryerjes së marrëdhënieve! Ja çfarë s’duhet të shmangin për të bërë të lumtur partneren e tyre

Aug 14, 2023 | 16:37
SHPËRNDAJE

Meshkujt shpesh përpiqen të përmirësojnë teknikat dhe rritjes së kënaqësisë së partneres gjatë seksit, por zakonisht problemi i uljes së kënaqësisë seksuale të një gruaje nuk vjen nga në aftësitë jo të mira të tyre, por në disa nga mendimet dhe sjelljet e gabuara që meshkujt bëjnë sipas ekspertëve.

people, relationship difficulties, conflict and family concept - unhappy couple lying back to back in bed at home
people, relationship difficulties, conflict and family concept – unhappy couple lying back to back in bed at home

1.Meshkujt e cilësojnë epshin e ulët të një gruaje si një shenjë se ato vetë nuk janë mjaft tërheqëse

Kur një burrë sheh një grua të bukur ai tërhiqet nga ajo, dhe tërheqja ndikon në shqisat e tij. Vetëm kontakti me sy me të mund t’i sjellë edhe ereksion. Por nga ana tjetër, kur një grua sheh një burrë tërheqës, pavarësisht nëse është partneri i saj apo i huaj, është shumë e rrallë që ajo të ndjejë eksitim edhe nëse ai është mjaft i pashëm, pasi nuk ndjen dëshirën për seks. Dëshira e meshkujve është e lidhur pazgjidhshmërisht me trupin e tyre, nga ana tjetër dëshira erotike e femrave është e lidhur me kujtesën dhe imagjinatën. Prandaj, një mënyrë e këndshme për t’iu afruar atyre i ndihmon ata të formojnë fantazitë e tyre seksuale.

2.Meshkujt zhgënjehen sepse arritja e kënaqësisë nga partnerja e tyre vonohet

Dallimi në rrugët e ‘zgjimit’ midis burrave dhe grave mund të përshkruhet si kaotik. Femrat do të donin shumë të eksitoheshin menjëherë, por në shumicën e rasteve fiziologjia e tyre nuk ua lejon këtë. Zgjidhja, merrni kohën tuaj, shijoni edhe këtë proces të ngadaltë të këtij procesi, dhe mos e shihni si vuajtje, por si një proces interesant.

3.Meshkujt besojnë se seksi i mirë varet nga performanca e tyre

Burrat mund të shkatërrojnë intimitetin me partneren e tyre duke u shqetësuar për aftësinë e ereksionit dhe sa do të zgjasë ajo. Nëse një mashkull po përjeton një lloj mosfunksionimi, ai duhet të përqendrohet në mënyrë që të ndodhë eksitimi dhe kulmi. Ky fokus mendor mund ta bëjë atë të duket i largët dhe i izoluar. Për ta qetësuar partneren, do të ishte mirë t’i pëshpëriste se sa epshore është për të. Nëse ereksioni zvogëlohet ose vonohet, do të ishte mirë ta përdorte atë si një interval për stimulimin e saj. Nga ana tjetër, nëse problemi është për shkak të derdhjes së parakohshme, atëherë mashkulli mund ta justifikonte duke theksuar se sa tërheqëse është partnerja e tij. Të mos harrojmë se dashuria orale mund të jetë një zëvendësues i shkëlqyer i marrëdhënieve.

4.Ata nxitojnë për të arritur në qëllimin

Shumica e meshkujve pëlqejnë stimulimin e drejtpërdrejtë të organeve gjenitale dhe supozojnë se edhe partnerja e tyre e pëlqen. Por pa qenë gruaja e përgatitur psikologjikisht, një lëvizje e tillë e papritur dhe e parakohshme i bën të ndihen jo rehat dhe kjo përpjekje stimulimi nuk i emocionon. Në vend të kësaj, meshkujt duhet të kalojnë më shumë kohë duke e puthur dhe masazhuar të gjithë trupin e saj.

5.Meshkujt shpesh injorojnë ‘pikën’ që eksiton më shumë femrat

Për gratë, stimulimi i klitorit është zakonisht më i kënaqshëm se stimulimi vaginal. Klitorisi dhe jo vagina është qendra e universit seksual femëror, por ka nga ata meshkuj që nuk e kuptojnë aq sa duhet dhe e injorojnë.

 

NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al

Te lidhura