16 Gusht, 2022

Psikologët e ngjyrave thonë se këto nuanca në dhomën tuaj rrisin mirëqenien


Cilat ngjyra e bënë një dhomë të duket më “happy”?

Tonet e ngrohta me energji të lartë

“Në përgjithësi, tonet e ngrohta të të verdhës dhe portokallisë, livando dhe bluja e ngrohtë, si mëtrikja dhe e kuqja e ngrohtë apo roza e ngrohtë lidhen me lumturinë”.

Blu qielli e ndritshme

Shtimi i ideve të dhomës blu në shtëpinë tuaj flet për qiellin blu dembel të verës, duke i ofruar shtëpisë tuaj një atmosferë ditësh të nxehta gjatë gjithë vitit.

Zarzavatet e frymëzuara nga natyra

“E gjelbërta është një kënaqësi për t’u përdorur – ngjyra kryesore e natyrës dhe e jashtme. E gjelbërta është familja e përsosur e ngjyrave për të ofruar qetësi dhe qetësi dhe për këtë arsye ka fleksibilitetin për t’u aplikuar në çdo dhomë në të gjithë shtëpinë, por është veçanërisht e mrekullueshme për dhomat e gjumit dhe dhomat e ndenjes. Simbolizon rinovimin dhe rritjen”, shpjegon Patric

Cilat ngjyra shkaktojnë ankth?

 

E kuqja e motorit të zjarrit mund të jetë ngjyra tepër stimuluese, me shumë njerëz që e lidhin hijen me rrezik ose paralajmërime. Për shkak të kësaj, është e mençur të shmangni përdorimin e të kuqve me ngopje të lartë dhe të zvogëloni skemën.

Cila është ngjyra më pozitive?

Një nga ngjyrat më pozitive konsiderohet të jetë e verdha. Një nga nuancat më të bukura të pranverës, e verdha nuk shihet shpesh në ambientet e brendshme, por funksionon mirë për të dyja hapësirat energjike, ose e tonifikuar me ngjyra neutrale si një theks për ngjyrat e ndritshme dhe të lumtura.

 

BURIMI/ PSIKOLOGJIA

© Panoramaplus.al