11 Shtator, 2018

Arsyet e vërteta pse ai ju injoron, shpjeguar nga një burrë

“Pse më injoron?” Kjo është një pyetje që shpesh shkakton shumë hamendësime, për të cilat shquhen femrat. Në fund të fundit, punët e zemrës janë gjëja për të cilën çdo gjë duket e lehtë nga jashtë, ndërkohë që të jetuarit e saj na shndërron … Dashuria do shumë cilësi, ajo është arsyeja kryesore e jetës, por, të paktën në fazën e parë, na bën të mos kuptojmë as gjërat më të dukshme dhe prandaj shpesh e gjeni veten duke mos kuptuar arsyet e vërteta pse djali që ju pëlqeni po ju injoron.

Arsyet që ndoshta duken plotësisht kristalizuese për ata që janë përreth jush, sidomos nëse keni të bëni me njerëz, sepse na besoni, ne jemi shumë më elementar se sa mendoni. Ndoshta është thjeshtësia jonë ekstreme që ju ngatërron aq shumë.

Megjithatë, do të përpiqem të identifikoj disa makro-situata në të cilat mund të identifikohesh, të cilat shpesh kanë shpjegime të lehta.

Për ta bërë këtë është e domosdoshme të krijosh një premisë, që është e qartë dhe jo politikisht e saktë: arsyet pse ju injoron shpesh kanë të bëjnë me seksin. Pra, është mirë të kuptoni që për ne seksi është i rëndësishëm, statistikisht më shumë se ju. Natyrisht: përjashtime ka gjithmonë (ndoshta më shumë se unë mund të imagjinoja), por është e vështirë për një djalë që të mos mendoj për seksin. Pra, nëse jeni lodhur për të gjetur shpjegime, ndoshta është më mirë të filloni atje.

Duke thënë këtë, këtu janë situatat dhe arsyet pse një djalë mund t’ju injorojë:

Ai po kërkonte vetëm “atë”

Në këtë rast më vjen keq t’ju informoj se keni të bëni me një s ****** klasik, i cili ishte i interesuar vetëm për një pjesë të veçantë të tuajën. Në këtë rast përpiquni të mos e mendoni shumë sepse nuk e meriton.

Seksi nuk funksionoi

Meqë nuk jemi të gjithë si burri në pikën 1, mund të ndodhë që interesi ynë të largohet pas natës së parë të seksit, edhe nëse qëllimet nuk ishin “mashtrimi”. Kjo ndodh sepse ndoshta diçka nuk funksionoi. Jo gjithmonë një marrëdhënie që duket se funksionon, përkthehet në një kuptim të përsosur midis fletëve. Dhe në qoftë se vështirësia e “gërshetimit” ka qenë më shumë e jotja, rënia e interesit mund t’ju kapë në befasi. Këshilla që unë mund të jap është se është më mirë të heqësh dyshimin dhe të flasësh drejtpërdrejt për temën. Gjithashtu sepse, nëse ka një mënyrë për të mbuluar seksin e zymtë, kjo është duke folur.

Përpjekjet e shumta

Në këtë rast arsyet janë të njëjta si në pikën 1, vetëm këtë herë ju nuk “jepni” atë që kërkonte me të vërtetë. Ju keni kohët dhe bindjet tuaja, por natyrisht ato janë në kontrast me tijat. Kur kupton se investimi do t’i kushtonte shumë përpjekje, ai ka gjasa të humbasë interesin dhe të fillojë të shpërfillë.

Ka një tjetër

Gjithashtu në këtë rast është një arsye sa e vogël aq dhe e besueshme. Ju u takuat, ju pëlqeu dhe ai organizoi një takim, të bërë me mesazhe, të qeshura, shaka, komplimente dhe ftesa. Deri sa arrini në momentin kur vëmendja është zvogëluar, deri në pikën që vjen sqarimi i trishtuar i “ne jemi vetëm miq”. Në këtë rast është shumë e mundshme që në rrugën e tij ka hyrë një vajzë tjetër, e cila ka arritur të ndez interesin e tij më shumë se ju.

Miqtë, thashethemet dhe më shumë …

Deri më tani ne jemi fokusuar vetëm në marrëdhëniet mes jush, por agjentët e jashtëm kanë një ndikim po aq të rëndësishëm në përcaktimin e suksesit të një historie. Pra, miqtë e gabuar, thashethemet dhe çdo gjë tjetër mund të ndërhyjnë për të ulur interesin e tij. Në këto raste mundësitë janë kaq të shumta saqë është e vështirë të gjesh një model për të përshkruar, por mendoni për këtë: një njeri me të vërtetë i dashuruar është i verbër dhe i shurdhër për pjesën tjetër të botës, kështu që nëse bota mund ta bindë atë të injorojë, kjo do të thotë se nuk ishte aq i dashuruar…

Historia ka mbaruar

Mund të ndodhë që një rënie e interesit të ndodhë jo vetëm në fillim të një historie, por edhe në një marrëdhënie të mirë. Natyrisht: në këtë rast gjërat janë shumë më serioze. Megjithatë, të gjitha gjërat përfundojnë, madje edhe ato të bukura. Kjo është arsyeja pse nuk duhet të humbasësh shumë nga fundi i një historie. Kur dashuria nuk ka qenë në gjendje të gjejë një mënyrë për t’u rigjeneruar, herët a vonë ajo lodhet dhe në këtë rast është shumë më mirë të përfundoni marrëdhëniet, madje edhe të shkoni në divorc, shkruan revista “Psikologjia”.

Nuk është i interesuar

Së fundi arsyeja më e thjeshtë. Ju i bëtë sytë zemra, qeshët me shaka të vogla dhe u luhatët në përparime të turpshme. Megjithatë, duket se asgjë nuk mund ta lëvizë … Është e lehtë: nuk është i interesuar. Arsyet për këtë mund të jenë sa komplekse aq dhe elementare, psikologjike dhe fizike. Ajo që duhet të bëni është ta vendosni zemrën tuaj në paqe dhe të kërkoni diku tjetër.