11 Shtator, 2018

5 gënjeshtra që mund të nënkuptojnë fundin e marrëdhënies tuaj

Për të siguruar që ju të mos bini në kurthin e të vërtetave, ne kemi pesë gënjeshtrat që ju duhet të shmangni nëse doni që lidhja juaj të zgjasë.

  1. Nevojat

Kur duket sikur jeni më të relaksuar ose thjesht nuk e konsideroni partnerin tuaj, shumë njerëz përfundojnë duke gënjyer për nevojat dhe dëshirat e tyre themelore. Kur gratë pretendojnë se orekset e tyre ose burrat pretendojnë interes në biseda vetëm për të kënaqur dikë si ata, ne tashmë e dimë se marrëdhënia është e rrezikuar.

  1. Ndjenjat

Sa për dëshirat dhe nevojat, e njëjta vlen edhe për ndjenjat. Fshehja e çdo aspekti të identitetit tuaj personal mund të çojë në keqkuptime dhe ndërlikime të panevojshme. Kjo padyshim nuk do të thotë që ju të projektoni  gjithë besueshmërinë tuaj ndaj partnerit, vetëm se shprehja e pakënaqësisë dhe dhimbja është një mënyrë më e mirë për të qenë në kontakt me partnerin tuaj se sa pasiviteti dhe agresiviteti më vonë.

  1. Besnikëria

Mashtrimi është i gabuar dhe mashtrimi emocional është po aq serioz sa tradhtia fizike e partnerit tuaj. Ndërsa kjo do të ishte gjëja më e dukshme në një listë të gënjeshtrave që kurrë nuk do t’i thuhet partnerit tuaj, ju do të habiteni nga fakti se sa njerëz nuk e njohin pabesinë emocionale si diçka problematike. Mos harroni, nëse kaloni shumë kohë me flirtimin tuaj “vetëm mik”, imagjinoni se çfarë do të ndiheni nëse partneri juaj bën të njëjtën gjë.

  1. Ish-i

Kur themi ish-i, ne me të vërtetë nënkuptojmë gjithë historinë romantike. Kur bëhet fjalë për të kaluarën tuaj, ndershmëria është politika më e mirë. Partneri juaj do të përplaset me flakën tuaj të vjetër, edhe nëse ka njohuri për ekzistencën e kësaj të fundit, mund të jetë një siklet i shëmtuar.

  1. Fëmijët

Kjo nuk është një punë e madhe deri sa të mendoni rreth zgjidhjes, por kur ta bëni, tema e fëmijëve do të shfaqet. Dhe sinqerisht, një marrëdhënie në çift në të cilin një person dëshiron të ketë fëmijë dhe tjetri jo, zakonisht përfundon me lot. Ju nuk mund të ndryshoni atë që dëshironi, as nuk është e drejtë të prisni që partneri juaj të bëjë sakrifica. Flisni hapur për atë që dëshironi dhe në afat të gjatë ju mund të ruani një shpërthim serioz të zemrës. /Revista Psikologjia/