4 Dhjetor, 2021

11 detaje mbi gjërat e përditshme që kanë funksione të fshehura dhe nuk i kishim vënë re.Ja cilat janë ato

Shumicën e kohës, në nuk i kushtojmë shumë rëndësi gjërave të përditshmërisë tonë. Çfarë mund të ketë interesante në një bluzë tëthjeshtë apo tek një kuti më lëng? Në momentin që nuk i vëmë re keto detaje tek gjëart e zakonshme, atom und të na e bëjnë jetën më të thjeshtë.

images

“Bright Side” ka treguar disa funksione interesante të këtyre gjërave. Disa prej tyre janë:

 1. Trekëndëshi mbi bluza.ca19645b589b950bbca4a9d574

Të gjitha bluzat klasike kanë një trekëndësh të qepur në jakë. Ditët e sotme ajo nuk është më funksionale por përdoret thjesht për detaj. Më përpara, kur bluzet sapo kishin dalur. trekëndëshi ishtë më i trashë për të mbledhur djersën dhe për të mos  u zgjeruar jaka.

 1. Kopësat në pjesën e shpatullave të xhaketës.319d285d7ea68399b02b67770f

Kopësat në xhaketë janë të zakonëshme tashmë por ato kanë një funksion tejet praktik. Ajo të ndihmon për të ta mbajtur çantën në shpatulla dhe most ë rrëshqasë.

 1. Dy xhepat ne anen e djathtë të xhaketës076ad45ce9bf9f4b90e0875ff9

Në disa xhaketa klasike, mund të shihni se kanë akoma dy xhepa në anën e djathtë. Askush nuk e përdor xhepin e vogël të saj por në të shkuarën, zotërinjtë e kanë përdorur për te futur biletat e trenit në të. Ditët e sotme kjo ka mbetur thjesht dicka traditcionale.

 1. Jastëk me gjilpërëf781645468b463fb0654b7002b (1)

Funksioni që ka jastëku i gjilpërave, i ndihmon gjilëpërat të  qëndrojnë në vend dhe të mbetën të mprehta.

 1. Mbajtëset e rrobave prej druri5482c05f19a80afade012e995b

Ditët e sotmë, ne kemi mundësi zjedhjeje në materialin e mbajtëseve tona të rrobave. Por në të shkuarën, druri ka qenë materiali i vetëm me të cilat mbajtëset e rrobave bëheshin. Mbajtëset janë përpunuar me atë lloj druri për t’I mbrojtur rrobat nga molat dhe instektet pasi era e drurit I largon ato.

 1. Laku në pjesën e mbrapme të këmishave12de3752a385c642ee2d4031d8

Këmishat me lak në pjesëm e mbrapme kanë qenë shumë në modë për marinarët të cilët nuk kishin shumë hapësirë për t’i ruajtur rrobat e tyre.Dhe laku i I lejoi ata të varnin këmishën në një grep. Në vitet 1960, Gant shtoi lak në këmisha për studentët e kolegjit që të mund t’i varnin në dollapët e tyre. Më vonë, studentët përdorën lakun si një shenjë për të shënuar statusin e marrëdhënies së tyre. Nëse një djalë nuk kishte një lak, do të thoshte se ai po dilte me dikë.

 1. Vrima horizontale në kopsën e sipërme të këmishësa34e5154d89f96df706bc9be2e

Besojmë se keni vënë re se të gjitha vrimat për kopsat janë vertikale dhe pjesa e sipërme është zakonisht horizontale . Është bërë posaçërisht që kopësa të mos zbërthehet nëse vendosni që të vishni një kravatë pa hequr këmishën.

 1. Lego3e8e61522fa54b77a329b6d206

Prodhuesit e Legos kujdesen për fansat e tyre të rinj. Kjo është arsyeja pse koka e çdo lodër ka një vrimë të vogël në të. Ai e lë ajrin të kalojë në rast se një fëmijë e gëlltisë lodrën.

 1. Rripi në pjesën ë mbrapme të palltove882a8b50cbb1ff96ab5d31619b

Tani, rripi u shtohet palltove kryesisht për arsye dekorative, dhe ndonjëherë është si në foton e mësipërme. Por fillimisht u përdor për të shtrënguar uniformën për ta bërë siluetën të hollë.

 1. Anësoret në kutitë e lëngjeveb4b7365dc791434a705436b2b0

Anësoret në kutitë e vogla të lëngjeve ndihmojnë fëmijët që t’ja bëjnë më të lehtë mbajtjen e saj, në mënyrë që fëmija të mos e shtypë shumë kutinë dhe të mos derdhet përmbajtja. Ky truk u shpik nga prindërit dhe u përhap në internet.

 1. Nurmat pesë dhe shtatë në shishet e ketchup-it “Heinz”6262455070adac80ea40dcb678

Ato nuk janë vetëm për dekorim por numrat tregojnë pikën që duhet të prekni dhe ketchup-i të fillojë të rrjedhë nga shishja. Fillimisht, numrat ishin një lëvizje marketingu. Prodhuesi mendoi se 57 ishte numri i tyre me fat.