Shpallja “non grata” në SHBA e familjes Berisha, DASH dërgon në Kongresin amerikan listën e personave të përfshirë në korrupsion, reagon diplomatja Yuri Kim

Oct 8, 2021 | 10:56
SHPËRNDAJE

Departamenti Amerikan i Shtetit ka publikuar raportin e dërguar në Kongresin amerikan, mbi vendimet që janë marrë gjatë vitit 2021, për kufizimin e vizave dhe shpalljen “non grata” të zyrtarëve apo politikanëve të përfshirë në akte korruptive në të gjithë botën.

kim per dash kongres dash non grata berisha

Në raportin që DASH i ka paraqitur Kongresit amerikan, ish-kryeministri Sali Berisha renditet i treti në listën e personave të shpallur non grata, ndjekur nga bashkëshortja e tij Liri Berisha, djali Shkëlzen Berisha dhe vajza e tij Argita.

Kjo është lista e DASH e bërë publike nga muaji Prill 2021-Qershor 2021, për personat që iu refuzohet hyrja në SHBA me heqje vize dhe shpallje non grata, “për përfshirje në korrupsion të rëndësishëm”.

Lajmin për raportimin e DASH në Kongres e bëri me dije në një postim në Twitter ambasadorja amerikane Yuri Kim e cila shkruan:

“Departamenti i Shtetit i raporton Kongresit në lidhje me “të përcaktuarit për korrupsion të një rëndësie madhore””.

LISTA E DASH PER PERSONAT E PERFSHIRE NE KORRUPSION DHE TE SHPALLUR NON GRATA NE SHBA

lista e dash sali berisha

1. Ulises Rolando Quintana Maldonado (Paraguay) – (1)(B) Public Designation.

2. Mirtha Beatriz Esperanza Fariña Velausteguiz (Paraguay) – (1)(B) Public Designation. Mirtha Beatriz Esperanza Fariña Velausteguiz is the wife of Ulises Rolando Quintana Maldonado.

3. Sali Berisha (Albania) – (1)(B) Public Designation.

4. Liri Berisha (Albania) – (1)(B) Public Designation. Liri Berisha is the wife of Sali Berisha.

5. Shkelzen Berisha (Albania) – (1)(B) Public Designation. Shkelzen Berisha is the son of Sali Berisha.

6. Argita Berisha Malltezi (Albania) – (1)(B) Public Designation. Argita Berisha Malltezi is the daughter of Sali Berisha.

7. Alexander Manolev (Bulgaria) – (1)(B) Public Designation.

8. Nadya Manoleva (Bulgaria) – (1)(B) Public Designation. Nadya Manoleva is the wife of Alexander Manolev.

9. Alexa Manoleva (Bulgaria) – (1)(B) Public Designation. Alexa Manoleva is the daughter of Alexander Manolev.

10. Joanna Manoleva (Bulgaria) – (1)(B) Public Designation. Joanna Manoleva is the daughter of Alexander Manolev.

11. Dimitar Manolev (Bulgaria) – (1)(B) Public Designation. Dimitar Manolev is the son of Alexander Manolev.

12. Petar Haralampiev (Bulgaria) – (1)(B) Public Designation.

13. Veselka Haralampieva (Bulgaria) – (1)(B) Public Designation. Veselka Haralampieva is the wife of Petar Haralampiev.

14. Pavel Haralampiev (Bulgaria) – (1)(B) Public Designation. Pavel Haralampiev is the son of Petar Haralampiev.

15. Krasimir Tomov (Bulgaria) – (1)(B) Public Designation.

16. Delyan Slavchev Peevski (Bulgaria) – (1)(B) Public Designation.

17. Dimitrov Zhelyazkov (Bulgaria) – (1)(B) Public Designation.

18. Vania Ilkova Zhelyazkova (Bulgaria) – (1)(B) Public Designation. Vania Ilkova Zhelyazkova is the daughter of Dimitrov Zhelyazkov.

19. Rosa Ilkova Zhelyazkova (Bulgaria) – (1)(B) Public Designation. Rosa Ilkova Zhelyazkova is the daughter of Dimitrov Zhelyazkov.

20. Bernhardt Esau (Namibia) – (1)(B) Public Designation.

21. Swamma Esau (Namibia) – (1)(B) Public Designation. Swamma Esau is the wife of Bernhardt Esau.

22. Philippus Esau (Namibia) – (1)(B) Public Designation. Philippus Esau is the son of Bernhardt Esau.

23. Sakeus Shanghala (Namibia) – (1)(B) Public Designation.

24. Boris Roberto España Caceres (Guatemala) – (1)(B) Public Designation.

25. Liliana Maria Umaña Lemus España (Guatemala) – (1)(B) Public Designation. Liliana Maria Umaña Lemus España is the wife of Boris Roberto España Caceres.

26. Karol Andrea España Umaña (Guatemala) – (1)(B) Public Designation. Karol Andrea España Umaña is the daughter of Boris Roberto España Caceres.

© Panorama.al

Te lidhura