14 Shkurt, 2019

Zgjidhni një nga imazhet dhe zbuloni çfarë lloj personaliteti keni


Zgjidhni një nga këto imazhe dhe gjeni …

  1. Ëndërrimtar dhe aventuresk:

Ju e karakterizoni veten si një person kurioz, shumë analitik dhe i vëmendshëm.

Një nga aktivitetet tuaja kryesore në jetë është liria dhe shumë herë mund të ndiheni të zhytur plotësisht nga angazhimet ose situatat që kufizojnë aftësinë tuaj për të vendosur se ku doni të shkoni apo çfarë doni të bëni.

Mendja juaj është shumë aktive dhe mund të përpunojë shumë ide në të njëjtën kohë; ndoshta për këtë arsye ju jeni një person shumë impulsiv, i cili ka vështirësi në përfundimin e detyrimeve të tij në kohë dhe vazhdimisht duke ndryshuar planet e tij. Sfida juaj kryesore është të qetësoni mendjen dhe të organizoni më mirë mënyrën se si kaloni kohën tuaj.

Mos harroni se është më mirë të punoni në një aktivitet të vetëm sesa në shumë aktivitete në të njëjtën kohë, sepse kur përqendroheni në diçka, ju investoni gjithë talentet tuaja, përqendrimin dhe energjinë për të arritur rezultate të mëdha.

  1. Romantik dhe i drejtë:

Ju e karakterizoni veten si një person fisnik, bujar, shumë i sjellshëm dhe me dashuri të sinqertë për të tjerët.

Ju vazhdimisht ëndërroni për një botë ideale, me drejtësi dhe mirëqenie për të gjithë dhe për këtë arsye është e zakonshme që ju të angazhoheni në çështje bamirëse ose të mbështetni sipas mundësive tuaja ata që kanë nevojë. Angazhimi juaj ndaj familjes suaj dhe njerëzve që doni më shumë është absolut dhe ju jeni padyshim një person i besueshëm.

Për shkak se jeni të besueshëm, doni të besoni të tjerët dhe kur dikush ju zhgënjen, ai person do të rifitojë besimin tuaj. Një nga sfidat tuaja kryesore është të mësosh të thuash jo. Shumë herë pranon të bësh gjëra vetëm për t’i kënaqur të tjerët. Mos harroni se ndihma dhe bërja mirë duhet të jetë një gëzim, jo një detyrim. Kuptimi i kësaj do të shmangë zemërimin dhe do ta bëjë jetën tuaj shumë më të sinqertë dhe të lumtur.

  1. Kreativ dhe emocional:

E karakterizoni veten si një person i veçantë, i ndjeshëm, shpirtëror, krijues, me ndjenjë të madhe estetike dhe talent për zona që kërkojnë ndonjë formë të punës ose manual, si piktura, veshja, dizajni, krijimi etj.

Njerëzit si ju kënaqen duke krijuar një stil unik personal, sepse ata duan të ndjehen të ndryshëm dhe të veçantë. Bota dhe hapësira juaj ka të ngjarë të jenë të mbushura me ngjyra, pajisje dhe sende inovative.

Me shumë gjasa për shkak të emocionalitetit tuaj ju vazhdimisht ndryshoni gjendjen tuaj dhe është shumë e rëndësishme të pranoni këtë situatë, kështu që ndryshueshmëria juaj nuk e kontrollon jetën  dhe marrëdhëniet tuaja, por ju kontrolloni ndryshueshmërinë tuaj.

Mos harroni se përtej rrethanave, dallimi mes lumturisë dhe trishtimit përcakton qëndrimin tuaj, kështu që kujtoni çdo ditë se jeni një person natyrshëm i lumtur, kreativiteti dhe energjia e të cilit mund të bëjnë gjëra të mahnitshme.

  1. Intensiv dhe optimist:

Ju e karakterizoni veten si një person i shoqërueshëm, argëtues, shumë energjik dhe intensiv, natyra thelbësore e të cilit është të jesh i lumtur.

Ka të ngjarë që ngjarjet ndonjëherë t’ju bëjnë të trishtuar. Por me kalimin e kohës ju keni arritur të kuptoni se me optimizëm dhe këmbëngulje jeni në gjendje të zgjidhni çdo situatë që ndodh në jetën tuaj.

Për shkak të natyrës tuaj nuk mund të qëndroni në monotoni edhe gjatë gjithë kohës që duhet të prisni, ka situata që ju sfidojnë dhe dëshira juaj për të ecur përpara është më e fortë. Për shkak të intensitetit me të cilin e merrni jetën, ka të ngjarë që të qëndroni shumë aktiv dhe të pushoni shumë pak (madje as nuk flini gjatë natës).

Gjatë natës përpiquni të vendosni një oras pas së cilës eliminoni zbavitjet nga jeta juaj (kompjuter, telefon, televizor etj.) Dhe lejoni vetes një pushim të mirë të thellë. Në këtë mënyrë, puna, disponimi dhe rezultatet tuaja ditore do të përmirësohen shumë. /Revista Psikologjia/

NDIQE LIVE "PANORAMA TV"
© Panoramaplus.al