23 Mars, 2023

Shikimi i filmave romantikë dëmton marrëdhënien në çift, si ndikon në jetën s*ksuale


Nëse jeni në një lidhje afatgjatë dhe kërkoni një mënyrë për të thyer monotoninë duke i bërë eksperiencat tuaja seksuale pak më “pikante”, ekspertët rekomandojnë që të mos shikoni pornografi.

cift

 Sipas një studimi të publikuar në Journal of Sex Research, shikimi i filmave erotikë mund të prishë një marrëdhënie romantike.

Në studim u morën 3500 njerëz që ishin në një lidhje dhe panë materiale pornografike të ndara dy kategori: ‘mainstream’, i cili përfshinte seks konsensual midis çifteve ose individëve, dhe ‘agresiv’ ose ‘pornografi e fortë’, e cila u përkufizua si ‘më e dhunshme’.

Në bazë të përgjigjeve u zbulua se të gjitha llojet e pornografisë ishin njësoj të dëmshme.

“Çdo lloj pornografie që shikonte çifti shoqërohej gjithmonë me më pak stabilitet dhe më pak kënaqësi në marrëdhënie”, tha Brian J. Willoughby, autori kryesor i studimit.

“Çiftet duhet të jenë të vetëdijshëm se shikimi i pornografisë është një faktor rreziku për marrëdhënien e tyre”, përfundoi profesori.

NDIQE LIVE "PANORAMA TV"
© Panoramaplus.al