29 Nëntor, 2023

Pse nuk duhet t’i injoroni dhimbjet e vazhdueshme të barkut? Ja sëmundjet nga të cilat mund të vuani


Dhimbja e përsëritur e barkut mund të tregojë një sërë problemesh të shëndetit fizik dhe mendor, të cilat mund të zhvillohen në kushte serioze nëse nuk kërkoni trajtim nga specialistë që kuptojnë shkaqet kryesore të saj.

Untitled-2(20220927125106)

Megjithatë, mund të jetë një tregues i një problemi të pazgjidhur që po zgjat dhe mund të përkeqësohet ndërkohë që ju e injoroni atë.

Çfarë i shkakton dhimbjet e barkut?

Disa lloje të dhimbjeve të barkut shfaqen papritur dhe mbeten konstante. Kushtet që shkaktojnë dhimbje të vazhdueshme të barkut përfshijnë:

-Apendiciti

-Divertikuliti

-Gurët në veshka

-Lëndimi i barkut

Këto janë vetëm disa shembuj të një liste shumë të gjatë të kushteve të vogla dhe serioze shëndetësore që mund t’ju bëjnë të përkuleni nga dhimbja.

Disa dhimbje barku fillojnë të lehta dhe përkeqësohen gradualisht me kalimin e kohës.

Por çfarë do të thotë kur keni dhimbje barku të përsëritura?

Sërish, lista e “fajtorëve” të mundshëm është e gjatë. Dhimbja e përsëritur e barkut mund të jetë simptomë e ndonjë prej kushteve të mëposhtme:

-Gurët në tëmth

-Depresioni

-Kapsllëk

-Merak

-Infeksion të traktit urinar

-Endometrioza

-Stresi

-Refluksi gastroezofageal

-Sindroma e zorrës së irrituar

-Kistet e vezoreve

-Hernia

-Koliti ulceroz

-Ulçera peptike

Zbulimi i saktë se çfarë po shkakton dhimbjen tuaj të barkut është hapi i parë për të marrë lehtësim. Nëse keni marrë antiacidë pa recetë dhe qetësues dhimbjesh për të lehtësuar shqetësimin tuaj ndërsa vjen dhe shkon, por vazhdon të kthehet, është koha për të kërkuar ndihmë.

Nëse dhimbja juaj largohet, por kthehet përsëri dhe kjo ndodh përsëri dhe përsëri, kjo do të thotë se çdo gjë që e shkakton atë është ende aty. Nëse e shpërfillni, organet tuaja mund të dëmtohen dhe mund të përballeni me kushte kërcënuese për jetën.

 

NDIQE LIVE "PANORAMA TV"
© Panoramaplus.al