29 Nëntor, 2023

Këta meshkuj bëjnë s*ks më shpesh, çfarë tregon studimi: Ja kë preferojnë femrat


Burrat më të gjatë kanë tendencë të bëjnë seks më shpesh. Në sondazh ku u përfshinë më shumë se 60.000 burra, ata që ishin relativisht më të shkurtër, më pak se 1.77 cm, sipas studiuesve, kishin një deri në tre partnerë seksualë më pak në krahasim me burrat më të gjatë.

cift1

“Gratë priren të raportojnë vazhdimisht një preferencë për burrat e gjatë si në sondazhe ashtu edhe kur shfletojnë profile meshkujsh në aplikacionet e takimeve në internet”, tha studiuesi kryesor Dr. David Frederick.

Pse po ndodh kjo? Përgjigja është ndoshta një çështje e biologjisë evolucionare.

Nga ana evolucionare, gjatësia ishte një shenjë e shëndetit të mirë të një burri dhe perceptohej nga gratë si një shenjë e aftësisë së tij për t’u siguruar atyre dhe fëmijëve të tyre mbrojtje.

Studimet e sotme zbulojnë se meshkujt e gjatë shihen si më dominues, gjë që mund të jetë shumë tërheqëse për disa femra.

Megjithatë, gjatësia nuk i lë në hije karakteristikat e tjera që i bëjnë meshkujt tërheqës, siç shpjegon David Frederick: “Si burrat ashtu edhe gratë raportojnë se karakteristika më e rëndësishme në një marrëdhënie afatgjatë është mirësia dhe mirëkuptimi”.

Si brenda ashtu edhe jashtë dhomës së gjumit ai shton dhe ne do të biem dakord…

 

NDIQE LIVE "PANORAMA TV"
© Panoramaplus.al