24 Janar, 2019

Ja çfarë fshihet pas fenomenit që të duket sikur të flet dikush


Fenomeni: A keni dëgjuar të thërrasin emrin tuaj dhe keni kuptuar se nuk ka pasur asnjë pranë jush? A keni dëgjuar ndonjëherë një zë të njohur të thotë emrin tuaj kur jeni vetëm në shtëpi?

Ju ktheheni shpejt, shikoni përreth dhe zbuloni se askush nuk ju ka thirrur. Në këtë moment që nuk e kuptoni aspak, duket sikur realiteti në të cilin jetoni ndryshoi për disa momente.

Fenomeni kur ju dëgjoni se ju thërrasin

Është e pashmangshme të mendoni se mos jeni duke vuajtur nga një lloj çrregullimi apo deliri. Por nuk duhet të shqetësoheni, pasi nuk jeni vetëm. Shumë njerëz kanë pasur ose kanë të njëjtën përvojë. Dhe secili prej tyre thotë të njëjtën gjë: ata thonë se dikush i thërret ata në emër kur ata ishin krejtësisht vetëm në një dhomë dhe madje i zgjuan nga gjumi. Kjo nuk është vetëm imagjinatë dhe nuk janë as simptoma të problemeve mendore.

Pra, kush ju thërret dhe çfarë fenomeni është?

Një përvojë shumë e vërtetë: kam punuar në pritjen e një hoteli. Një natë isha vetëm dhe dëgjova se më thirrën me emrin tim. Ishte zë gruaje. Kam parë përreth, por nuk kishte asnjë njeri tjetër. Ishte vonë dhe të gjithë shokët e mi kishin shkuar në shtëpi dhe kishte vetëm një njeri të mirëmbajtjes, një burrë.

Kjo përvojë është një nga fenomenet për të cilën shkruajnë shumë njerëz të cilët nuk dinë si ta cilësojnë këtë gjë. Ka raste kur dy ose më shumë njerëz dëgjojnë të njëjtin zë në të njëjtën kohë dhe ka edhe ata që e kanë identifikuar atë. Por për të kuptuar pse ndodh ky fenomen i çuditshëm, duhet të dimë se ka shumë njerëz që kanë aftësi psikike që u lejon atyre të dëgjojnë zëra nga sferat shpirtërore. Ne po flasim për mendimin, aftësinë për të dëgjuar qartë ata në sferën shpirtërore, jashtë ose brenda.

Dëgjimi i zërave është një përvojë që mund të përjetohet në mënyra të ndryshme. Disa njerëz mund të dëgjojnë një zë që flet me ta ndërkohë që askush nuk është afër tyre, të tjerët përjetojnë shikueshmëri kur kanë mendime të përsëritura për një temë që duket se vjen nga askund.

Së fundmi këto objekte ose përvoja nuk lidhen drejtpërdrejt ose lidhen me mjedisin fizik. Ato janë me origjinë paranormale dhe zhvillohen duke përdorur perceptimet e botës së brendshme shqisore për të veshur veshët tanë.

Ndryshe nga parashikuesit që shohin shpirtra ose kanë parandjenja, dëgjuesit e zërave mund të marrin të njëjtat mesazhe, por në vend që të shohin imazhe, ata dëgjojnë zëra. Ka shumë shpjegime për këtë përvojë kaq të zakonshme në mesin e popullatës, por më e njohura është që udhëzuesit shpirtërorë përpiqen të komunikojnë me ju.

Udhëzuesit shpirtërorë janë qenie trupore që na janë caktuar para se të lindnim dhe që na ndihmojnë gjatë jetës. /Revista Psikologjia/

NDIQE LIVE "PANORAMA TV"
© Panoramaplus.al