2 Shtator, 2022

Facebook, Instagram dhe WhatsApp mund të bëhen së shpejti me pagesë, ja çfarë duhet të dini


 

‘Meta Platforms Inc’ thuhet se po krijon një grup të ri që do të fokusohet në krijimin e produkteve dhe veçorive për platformat e saj Facebook, Instagram dhe WhatsApp që njerëzit do të mund të blejnë me para.

Kështu, Facebook, Instagram dhe WhatsApp së shpejti mund të kenë veçori të specializuara të cilat do të jenë të disponueshme vetëm për përdoruesit që janë të gatshëm të paguajnë për to. Meta po krijon një veçori “Eksperienca të reja të Monetizimit” që do të fokusohet vetëm në veçoritë me pagesë për aplikacionin e kompanisë.

Një zëdhënës i kompanisë i tha Reuters në një deklaratë të dërguar me email se, “çdo produkt i ri do të jetë plotësues në biznesin ekzistues të reklamave.”

Raporti më tej thoshte se kjo do ta vendoste Meta në të njëjtin drejtim si kompanitë e tjera si Snap Inc dhe Twitter Inc apo Telegram Inc, të cilat kërkojnë pagesë për të zhbllokuar veçori shtesë.

Zhvillimi u raportua fillimisht nga The Verge , duke vënë në dukje se kompania nuk ka në plan t’i lejojë përdoruesit të paguajnë për të hequr reklamat dhe është e angazhuar për të rritur biznesin e reklamave. John Hegeman, kreu i reklamave dhe produkteve të biznesit të Meta i tha The Verge se në terma afatgjatë, Meta sheh që veçoritë me pagesë të bëhen një pjesë më domethënëse e biznesit të saj.

Ndërkohë, në qershor, CEO i Meta, Mark Zuckerberg , kishte postuar se kompania ka “shfaqur më shumë opsione për krijuesit për të fituar para në Facebook dhe Instagram — dhe duke ndarë përditësime që do t’i ndihmojnë krijuesit të ndërtojnë për metaverse. Ne po shkojmë drejt një të ardhmeje ku më shumë njerëz mund të bëjnë punë krijuese që u pëlqen, dhe unë dua që platformat si e jona të luajnë një rol në realizimin e kësaj.”

 

 

NDIQE LIVE "PANORAMA TV"
© Panoramaplus.al