Konflikt diplomatik postar në Shkodër/ Pse u ndaluan komunikimet me jashtë, çfarë shkruante ‘Le Siècle’ në 1888

Jul 5, 2020 | 9:44
SHPËRNDAJE

Le Siècle” ka botuar, të mërkurën e 24 tetorit 1888, në ballinë, një shkrim në lidhje me arsyen e një konflikti postar asokohe në Shqipëri, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:image-646x450

Konflikt postar në Shkodër
“Vali (guvernatori i përgjithshëm) i Shqipërisë u komunikoi zyrave postare franceze dhe italiane në Shkodër, se u ndalon atyre, në të ardhmen, të kryejnë komunikime postare në Shqipëri.
Me kërkesë të konsullatave të Francës dhe të Italisë që donin të mësonin arsyen e këtij ndalimi, vali i njoftoi ato se zyrat e lartpërmendura shpesh shpërndanin letra revolucionare te shqiptarët, dhe se kohët e fundit disa ngjarje në male ishin provokuar nga letra të tilla që vinin nga jashtë.
Konsujt protestuan dhe referuan tek ambasadat e tyre për këtë ngjarje.” /Darsiani.com

© Panorama.al

Te lidhura