PSIKOLOGJIA   Birra Korca   Hotel Prestige
GRAZIA   Union Bank

Gjarpërinj në kostum

denion meidani

DENION MEIDANI  Te një individ, sipas Warren Buffett, duhet të shohim tri karakteristika: inteligjencën, energjinë dhe integritetin. Nëse mungon integriteti, është kot të lodhesh për të konstatuar dy të parat. Perceptimi i përgjithshëm është se njerëzit jointeligjentë janë problemi ynë më i madh; megjithatë, për mendimin tim, një problem më vete janë njerëzit inteligjentë pa [...]

32 Komente

Ben Blushi, tokë e zanun

RELDAR DEDAJ  Edi Rama ka një problem shumë të madh me Ben Blushin. Ky i fundit, sa herë i del përballë, i ndal frymëmarrjen, i djersin ballin, duart, e çorienton, ia humb krejtësisht ekuilibrin mendor, sa e hallakat në pakuptimësi vetveten. Edi është i pafuqishëm brenda çfarëdolloj mendimi rreth tij.  Jo vetëm mbi klishetë që [...]

8 Komente

Përgjigje e parë Çilit

fatos-lubonja-1

FATOS LUBONJA  Zoti kryeredaktor,       Meqenëse, sikurse thonë të mençurit, “kush mendon pak, gabon shumë”, nuk po nxitoj t’i përgjigjem Henri Çilit sot me nesër, siç ka bërë ai. Por meqenëse argumentet e mia ai kërkon t’i delegjitimojë edhe duke u shfaqur si mbrojtës i kapitalizmit liberal (duke më etiketuar si njeri që sulmon tregun, sektorin [...]

25 Komente

Barriera presidenciale

Artan-Hoxha

ARTAN HOXHA  SULM SHUMEDREJTIMESH E I NJEKOHSHEM MBI PRESIDENTINSulmi i supermaxhorancës mbi Presidentin, që po kryhet nga shumë drejtime të ndërmarra në një kohë të shkurtër, po merr trajtën e një ofensive.  Ndonëse shenjat u dhanë që pas zgjedhjeve, nga janari e deri më sot supermaxhoranca ka sulmuar e sfiduar Presidentin disa herë, drejtpërdrejt apo [...]

5 Komente

Këshilltari ushtarak i Presidentit dhe të tjerë…

myslym-pashaj1

MYSLIM PASHAKëshilltari ushtarak pranë Presidentit, gjeneral brigade, master në Sigurinë Globale, pastaj Kolegj i Lartë i NATO-s etj., reflekton në “Panorama” me shkrimin “Respekt për ushtarakët”. Arsyetimi i sforcuar tej mase e ka fjalën vetëm “për gjeneralët”. Shkak janë bërë opinione të dy analistëve. Kemi përzgjedhur “që në krye të herës” atë konop të varur, [...]

7 Komente

Lubonja, aleati ynë për ndërtimin e kapitalizmit

Henri-Cili-4-prere

HENRI ÇILI  Replike me shkrimin e Fatos Lubonjës:  “Çili, paralajmërues i falimentimit të sistemit”I dashur Fatos, Në disa raste kemi debatuar publikisht  dhe dua të të falënderoj paraprakisht, jo thjesht në kthim të vlerësimit që më bën në shkrimin “Çili, si paralajmërues i falimentimit të sistemit”, kur flet me konsideratë për MAPO dhe për Universitetin [...]

20 Komente

Për një reformë të drejtë territoriale

EQEREM YZEIRI  Ka më se dy muaj që opinioni publik është bombarduar me njoftime mediatike, gati të përditshme, për reformën e ndarjes së re territoriale-administrative. Meqe-nëse në këtë debat kanë mbizotëruar tonet politike dhe pak ose aspak janë dëgjuar ekspertë si gjeografët, historianët, ekonomistët, etnologët, juristët etj., e ndiej për obligim që ta trajtoj këtë [...]

5 Komente

Rreth një shkrimi të Ben Blushit

GEORGE FRENDO  Ende nuk e kam lexuar librin e Ben Blushit “Hëna e Shqipërisë”. Pa dyshim do t’ia vlejë ta lexoj, sepse Ben Blushi është një shkrimtar pjellor dhe një nga politikanët më të kulturuar në Shqipëri. Por kam lexuar artikullin e botuar në “Panorama” më 8 prill (duket se është nxjerrë nga libri i [...]

6 Komente

Çili si paralajmërues i falimentimit të sistemit

fatos-lubonja-1

FATOS LUBONJA  Henri Çili ka një të mirë si gazetar, botues dhe biznesmen njëherësh: ai i njeh problemet e sistemit që kemi ndërtuar dhe i parashtron ato në publik, pa iu shmangur disa të vërtetave. Ndërkaq, zgjidhjet që ai na ofron, sipas gjykimit tim, mu për shkak të mosfshehjes së disa të vërtetave, janë kontradiktore [...]

24 Komente

Marrëveshja me FMN-në dhe kërkimi shkencor

BAJRAM-HYSA

BAJRAM HYSA  Marrëveshja financiare me FMN-në për të përballuar një deficit pagesash të  papërballueshëm, krijon përgjegjësi e shqetësime për qeverinë e re. Ekipi i FMN-së u mor me diskutime të hollësishme dhe këshillim teknik, duke sugjeruar se çfarë shpenzimesh duhet të shkurtohen, çfarë taksash duhen rritur për të zvogëluar deficitin buxhetor. Kjo marrëveshje, siç kanë [...]

7 Komente

E drejta për jetën dhe kufizimi i dhunës

BESNIK BAKIU  Jeta e personit mbrohet me ligj” – sanksionon Kushtetuta jonë. E drejta për jetën renditet e para sepse është e drejta më themelore e njeriut. Nëse ndokush do të privohet arbitrarisht nga e drejta e tij për jetën, të gjitha të drejtat e tjera bëhen joreale. Natyra themelore e kësaj të drejte është [...]

8 Komente

Disa zgjidhje për arsimin parauniversitar

ermal-hasimja

ERMAL HASIMJA  Sistemi parauniversitar ngrihet sot mbi një mashtrim të madh: fiktivitet masiv i vlerësimit në shumë prej elementeve. Kjo krijon një kundërshti dramatike për vendin. Në vitin 2014 notat merren shumë më lehtë se 20 vjet më parë, ndërkohë që realiteti kërkon nga të rinjtë përgatitje shumë më të mirë se përpara 20 vjetësh. [...]

10 Komente

Kujt i flet Ben Blushi?

agim-baci

AGIM BAÇI  Libri më i fundit në treg, një libër eseistik, i Ben Blushit, ka gjasa të rrokë një debat jo të vogël publik për shkak edhe të temave për të cilat autori ka tentuar të mos i lërë në heshtje. Blushi ka guxuar të prekë hapur çështjen e pushtimit politik nga një klasë biznesi [...]

18 Komente

Shqipëria në fund përjetë

Emin Barci

EMIN BARÇI  Para disa ditësh CIA publikoi indikatorët ekonomikë të vitit 2013 për 229 shtete. Në treguesin “fuqi blerëse të barabartë për frymë popullsie (PPP)”, Shqipëria renditet në vendin e 131-të në botë dhe e parafundit në Europë. Ia kalonim vetëm Kosovës!!!Në fakt, lajmet e publikimit të CIA-s janë:1) Shqipëria ka humbur garën në Europë [...]

4 Komente

Rilindja dhe zhvillimi në sektorin e hidrokarbureve

MILTJADH MATA    Si bashkudhëtar të praktikave tranzitore, pa dyshim që jemi dhe bartës të deformimeve mbetëse të këtij fenomeni fatkeqësisht të tejzgjatur për vendin tonë. Deformime u reflektuan në të gjitha institucionet vendimmarrëse, por veçanërisht më evidente dhe delikate ato shfaqen në sektorin e energjisë. Aktualisht vendi ynë gjatë viteve të tranzicionit ka rritur [...]

2 Komente

Çfarë kanë mësuar deputetët shqiptarë?

blendi_fevziu

BLENDI FEVZIU  Çë kam pasuri të tundshme ose të patundshme, libra, mobilla, karta, plaçka etj. i lë për krijimin’ e një “INSTITUT ALBANOLOGJIE” që të jetë një qëndër e studimevet shqipëtare, të mprojë, të shvillojë, të qendrësojë dhe të udhëheqnjë studimetë që përkasin Shqipërinë dhe Shqipëtarëtë.”Ky është amaneti që Mithat Frashëri, njëri ndër njerëzit më [...]

10 Komente
Social Network

AMC


Parashikimi i motit


+23
H: +24°
L: +12°
Tirana
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +25° +25° +25° +24°
+12° +11° +11° +11° +10° +11°
+22
H: +23°
L: +15°
Durres
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +25° +25° +25° +23° +23°
+15° +14° +15° +15° +12° +11°
+22
H: +25°
L: +10°
Elbasan
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+28° +28° +27° +27° +27° +26°
+12° +11° +11° +10° +10° +11°
+18
H: +23°
L: +16°
Vlore
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +25° +25° +24° +24° +24°
+15° +14° +14° +15° +12° +12°
+21
H: +23°
L: +11°
Shkoder
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +25° +25° +26° +25° +24°
+12° +11° +12° +10° +11° +12°
+18
H: +22°
L: +
Korce
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +22° +23° +23°
+ + + + + +
+22
H: +24°
L: +11°
Berat
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+27° +27° +27° +27° +26° +25°
+11° +10° +10° +10° + +10°
+9
H: +22°
L: +
Kukes
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +22° +21° +21° +21° +21°
+ + + + + +
+23
H: +23°
L: +12°
Sarande
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+23° +23° +23° +22° +22° +22°
+11° +12° +11° +10° + +13°
+24
H: +24°
L: +13°
Kavaje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +26° +26° +25° +25°
+13° +13° +12° +12° +11° +11°
+22
H: +22°
L: +12°
Kruje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +23° +21° +22° +21° +20°
+11° +10° +10° +10° +10° +11°
+22
H: +24°
L: +14°
Lezhe
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +26° +26° +25° +24°
+14° +14° +14° +13° +12° +13°
+20
H: +24°
L: +14°
Fier
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+27° +27° +27° +27° +26° +26°
+12° +12° +11° +12° +12° +11°
+18
H: +19°
L: +
Pogradec
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+21° +20° +20° +20° +19° +19°
+ + + + + +
+21
H: +21°
L: +
Rreshen
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +24° +23° +23° +23° +22°
+ +10° +10° + + +
+23
H: +23°
L: +
Tropoje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+21° +20° +20° +20° +20° +19°
+ + + + + +
+20
H: +23°
L: +
Pristina
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +21° +21° +20° +21° +20°
+ + + + + +
+25
H: +25°
L: +
Prizren
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +24° +23° +24° +24° +23°
+10° + + + + +10°
+23
H: +23°
L: +
Mitrovica
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+20° +20° +19° +20° +19° +19°
+ + + + + +
+21
H: +24°
L: +
Skopje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +22° +23° +23° +23° +23°
+ + + + + +
+24
H: +24°
L: +
Gostivar
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +24° +24° +23°
+ + + + + +
+21
H: +24°
L: +
Tetovo
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +24° +24° +23°
+ + + + + +
+16
H: +20°
L: +
Struga
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +21° +21° +20° +20° +20°
+ + + + + +

Gazeta Panorama Alexa toolbarShowbiz

Lifestyle

Teknologji

Kuriozitete

© 2014 Gazeta Panorama ONLINE. All Rights Reserved.   Programuar nga: ikoncept