U përjashtua nga grupi i PS-së, kush është Tom Doshi, deputeti më i pasur i Kuvendit

Mar 2, 2015 | 22:40
SHPËRNDAJE

Deputeti i Kuvendit të Shqipërisë, Tom Doshi, i përjashtuar mesditën e së hënës nga grupi parlamentar socialist, është bërë pjesë e legjislativit shqiptar që në zgjedhjet parlamentare të vitit 2005-së.

Deputeti Tom Doshi

Aktualisht, ai ndodhet në legjislaturën e tretë si deputet në Kuvendin e Shqipërisë. Në të tre mandatet e tij, Tom Doshi është bërë pjesë e Kuvendit nën siglën e PS-së.

Pas zgjedhjes si deputet në vitin 2005-së, Doshi kaloi me grupin e deputetëve të pavarur në vitin 2007-të, duke iu bashkuar PDK-së. Më pas, në zgjedhjet parlamentare të vitit 2009-të, ai u zgjodh sërish pjesë e Kuvendit të Shqipërisë për Qarkun e Shkodrës nën siglën e PS-së. Por edhe pse PS-ja doli e humbur nga zgjedhjet parlamentare të 2009-ës, Tom Doshi do të zgjidhej sërish deputet në zgjedhjet parlamentare të vitit 2013-të.

Nga periudha shtator 2005 – mars 2007, ai ka qenë anëtar i Komisionit për Punën, Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë, ndërsa pas zgjedhjeve të 23 qershorit, ai është zgjedhur anëtar pranë Komisioni për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut.

Ndërkaq, para se të zgjidhje deputeti i Kuvendit të Shqipërisë, nga të dhënat vetjake që janë publikuar në Kuvendin e Shqipërisë, thuhet se Doshi që nga viti 1993 e deri në vitin 2005, ka qenë administrator i Përgjithshëm i firmës së Ndërtimit “Aldosch” sh.p.k, ndërsa në vitet 2000-2005, drejtor i Përgjithshëm i Industrisë Farmaceutike “Profarma” sh.a. dhe Industrisë së Qumështit “Ajka”.

Sipas deklaratave të zbardhura nga ILDKP-ja, deputeti Tom Doshi ka kryesuar listën e deputetëve si ligjvënësi më i pasur në Kuvendin e Shqipërisë, me pasuri të deklaruar.

 

Të dhëna vetjake të deputetit Tom Doshi sipas Kuvendit të Shqipërisë:

Datëlindja: 6.6.1966

Vendlindja: Shkodër

Edukimi:

2005: Universiteti Shtetëror i Tetovës, dega Juridik.

Veprimtaria profesionale:

1993-2005: Administrator i Përgjithshëm i firmës së Ndërtimit  “Aldosch” sh.p.k.

2000-2005: Drejtor i Përgjithshëm i Industrisë Farmaceutike “Profarma” sh.a. dhe Industrisë së Qumështit “Ajka”.

Veprimtaria politike:

Shtator 2005 – mars 2007: Anëtar i Komisionit për Punën, Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë.

Zgjedhur në:

Legjislatura: VI, VII, VIII

Qarku: Shkodër

Grupi dhe Komisionet parlamentare:

Grupi parlamentar: PS (përjashtuar nga grupi parlamentar më 02.03.2015)

Komisioni për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut, anëtar.

© Panorama.al

Te lidhura