16 Nëntor, 2023

WhatsApp vendos tarifën për të mbajtur mesazhet e vjetra. Ja çmimi që duhet të paguajë një përdorues për një muaj


Google ka paralajmëruar miliarda përdorues të WhatsApp që ruajtja rezervë për bisedat, fotot dhe videot e vjetra së shpejti nuk do të jetë më falas.

Mesazhet dhe mediat në aplikacion tani do të llogariten në kufirin e ruajtjes në renë kompjuterike të llogarisë së Google të një përdoruesi nëse ai përdor një pajisje Android.

Llogaritë personale të Google vijnë me 15 GB hapësirë ​​ruajtëse falas, megjithatë ajo ndahet në Google Drive, Gmail dhe Google Photos. Kjo do të thotë se çdo fotografi, video dhe skedar audio shtesë nga WhatsApp mund të detyrojë shumë përdorues të paguajnë për hapësirë ​​shtesë ruajtëse.

Si një hap i rëndësishëm, rezervimet e WhatsApp në Android së shpejti do të fillojnë të llogariten në kufirin e ruajtjes së llogarisë suaj të Google në renë kompjuterike, ngjashëm me mënyrën se si trajtohen kopjet rezervë të ËhatsApp në platformat e tjera celulare,” shkroi menaxheri i Google në një postim në blog të martën.

Rezervimet e WhatsApp në Android do të vazhdojnë të funksionojnë, për sa kohë që ju keni hapësirë ​​të disponueshme brenda hapësirës ruajtëse të llogarisë tuaj Google. Nëse arrini kufirin tuaj të hapësirës ruajtëse, do t’ju duhet të lironi hapësirë ​​për të rifilluar kopjet rezervë duke hequr artikujt që nuk ju nevojiten.”– tha ai.

Ndryshimi do të fillojë të shpërndahet për përdoruesit e WhatsApp Beta muajin e ardhshëm, përpara se të vijë te të gjithë përdoruesit e WhatsApp në Android në fillim të vitit 2024.

Nga rreth 3 miliardë përdorues të WhatsApp në mbarë botën, rreth 73 për qind e tyre i qasen aplikacionit në Android.

Ekzistojnë disa opsione çmimesh për hapësirën shtesë të ruajtjes së Google, me planin mujor më të lirë për 100 GB të dhëna duke filluar nga 1,99 dollarë. Kjo do të mbulonte të gjithë, përveç përdoruesve më intensivë të të dhënave të WhatsApp.

Përditësimi vjen mes një rishikimi të madh të mënyrës sesi Google menaxhon llogaritë dhe të dhënat në internet, me të gjitha llogaritë personale që kanë qenë joaktive për më shumë se dy vjet, të vendosura për t’u fshirë në dhjetor.

Masa synon të përmirësojë sigurinë për përdoruesit aktivë, megjithëse disa kanë vërejtur se mund të ndikojë pa dashje te njerëzit që kanë krijuar llogari për fëmijët e vegjël në mënyrë që të ndajnë kujtime dhe momente historike, si dhe përdoruesit që kontrollojnë llogaritë e të ndjerit. të afërmit.

NDIQE LIVE "PANORAMA TV"
© Panoramaplus.al