14 Qershor, 2024

Pse telefoni ngadalësohet në temperatura të larta dhe si ta mbroni


Në stinën e verës kur temperaturat rriten, telefoni i mençur mund të rrezikohet nga nxehtësia. Kjo mund të ndikojë që telefoni të ngadalësojë punën dhe të bllokohet, sidomos nëse e keni përdorur për një periudhë të gjatë.

Por, ekzistojnë disa hapa që mund të merren me qëllim që telefoni të qëndrojë në temperaturë optimale dhe bateria e tij të mos dëmtohet.

Këshillat në vijim janë  rekomanduar nga roboti virtual, ChatGPT:

Mbajeni larg rrezeve të diellit:

Përpiquni ta mbani telefonin larg rrezeve të drejtpërdrejta të diellit, pas dielli mund ta tejnxeh telefonin dhe bateria të digjet. Ekziston edhe rreziku që ekrani i telefonit të nxehet dhe të pëlcasë.

Mos e mbushni shpesh:

Rekomandohet që telefoni të mos mbushet shpesh pasi bateria rrezikon ta dëmtojë sistemin operativ. Kur temperaturat janë të larta tentoni të shmangni mbushjen e shpeshtë, pasi kjo mund të çojë edhe në nxehjen e baterisë.

Përdorni shtresën për telefon

Nëse keni një mbulesë (case) për telefon që mundëson mbrojtjen e telefonit nga nxehja e tepërt, përdoreni dhe shpëtojeni pajisjen nga temperatura.

Ndalojeni nganjëherë

Nëse vini re se telefoni tuaj po reagon ndryshe në temperatura të larta, si zvogëlimi i performancës, ndalojeni rregullisht punën e tij. Kjo do të bëjë që temperatura të ulet dhe mund ta ktheni në punë sapo ta vëreni se është “qetësuar”

Mbajeni të pastër

Është shumë e rëndësishme që telefonit t’ia pastroni portat dhe hapësirat anash, duke përdorur fshesë të vogël apo pajisje specifike për pastrim të pajisjeve teknologjike. Mbyllja e hapësirave mund të pengojë qarkullimin e ajrit dhe të shtojë nxehjen e pajisjes.

Nëpërmjet këtyre rekomandimeve ju mund ta ruani telefonin nga dëmtimet që mund të shkaktohen nga temperaturat e larta.

NDIQE LIVE "PANORAMA TV"
© Panoramaplus.al