9 Shtator, 2017

Ja si ka ndryshuar trupi ideal i femrës në 100 vitet e fundit!


Gjatë dekadave përgjatë shekullit të XX dhe XXI ideja për format ideale ka ndryshuar rrënjësisht e po aq shpesh sa ndryshojnë tendencat e modës, sigurisht jo normale për format fizike. Në disa raste, kontrastet ndërmjet dekadave janë tronditëse dhe në thelb përcjellin mendësinë e një shoqërie të tërë për femrën e rolin e saj në shoqëri.

Trupi ideal të femrës në 100 vite evolucioni social:

1910- Forma të kolme, stilisti Charles Dana Gibson udhëhoqi tendencat e kësaj dekade.

1920- Vajza pa forma. Trupi ideal ishte me këmbë të gjata, por pa vithe e gjoks të madh.

1930- Ky ishte viti që riktheu format !

1940- Gjatë viteve ’40 vajzat shtatlartë ishin shumë të parapëlqyera dhe ishin figurat perfekte për ekranin e televizionit.

1950- Viti kur Marilyn Monroe shkëlqeu ! Te gjithë dëshironin të ishin si ajo dhe Elizabeth Taylor.

1960- Femrat “petite” (të vogla) pushtuan botën e ekranit dhe modës.

1970-Pin Up Girls dhe Hipitë

1980- Supermodelet

1990- Femrat e tonifikuara

2000-2010- Instagrami, Facebook-u ka shndërruar vetë VIP-at në paparacët e tyre. Ky profesion është në zhdukje pasi ata vetë nxjerrin çdo gjë !

Trupi ideal: Vithe e gjoks i bëshëm, bel i ngushtë.

NDIQE LIVE "PANORAMA TV"
© Panoramaplus.al