25 Shtator, 2023

3 arsye të vërteta pse gratë tradhtojnë


Kultura mashkullore na ka mësuar se tradhtia është mashkullore. Në fakt, kjo është një gënjeshtër e madhe. Para së gjithash, sepse duhen dy për të tradhtuar dhe kjo shkon përtej gjinisë. Dhe tjetra është që gratë kanë të njëjtat nevoja si burrat, pavarësisht faktit se ato i shprehin me një qëndrim më të madh. Cilat janë arsyet pse gratë tradhtojnë?

Pakënaqësia. Edhe nëse dashuria është ende atje, në përgjithësi, një grua që është e pakënaqur në marrëdhënien e saj mund të jetë më e prirur për të tradhtuar. Pavarësisht nëse është zemërimi, shtëpia, problemet financiare, problemet familjare – lista vazhdon – ato mund të mendojnë se tradhtia do t’u ofrojë atyre atë që lidhja e tyre aktuale nuk mund ta bëjë.

Gabimet. Të gjithëve u ndodh të bëjnë gabime. Ishte thjesht momentale. Gjërat si të jesh e dehur dhe “të mos mendosh qartë.” Gratë mund të veprojnë në mënyrë impulsive dhe pastaj të pendohen. Me fjalë të tjera, është plotësisht e mundur që nuk ka kuptim shumë më të thellë, përveç një mundësie që ajo nuk ka qenë në gjendje të heqë dorë në atë moment.

Për seks. Gratë tradhtojnë kur gjejnë një burrë ose grua që i ndez ato. Nëse dikush ju thotë se burrat tradhtojnë për seksin dhe gratë për emocionet, ata e kanë gabim. Një studim i fundit i botuar në Journal of Sex Research zbuloi se edhe pse meshkujt kanë më shumë gjasa të tradhtojnë nga dëshira seksuale, seksi është ndër tre arsyet kryesore që gratë tradhtojnë./PSIKOLOGJIA

NDIQE LIVE "PANORAMA TV"
© Panoramaplus.al