Ka disa shkaqe për humbjen e kujtesës, kryesore është ankthi, por gjithashtu dhe sëmundje të ndryshme të tilla si stresi, çrregullimet e gjumit, përdorimi i ilaçeve, hipotiroidizmi, infeksionet ose sëmundjet neurologjike siç është sëmundja e Alzheimerit.
Cilado qoftë arsyeja, ushqimi i shëndetshëm është ai që ju vjen në ndihmë.
Çokollata e hidhur
Ky është një ushqim i madh për kujtesën. Kjo për shkak se përmban një sasi të mirë të antioksidantëve, e cila nxit përqendrimin dhe stimulimin e kujtesës.
Domatet
Perimet janë perfekte sepse ofrojnë ushqyes dhe vitamina, të cilat janë ideale për parandalimin e dëmtimit të trurit të shkaktuar nga radikalet e lira. Ajo gjithashtu kontribuon me praninë e likopenit, një mbrojtës i rëndësishëm i trurit.
Arra
Ato rrisin qarkullimin e oksigjenit dhe sigurojnë lëndë ushqyese si omega 3, të cilat mund të forcojnë drejtpërdrejt enët e gjakut në tru.
Molla
Jo vetëm ndihmon sistemin nervor cerebral, por gjithashtu kontribuon në shëndetin e përgjithshëm të trupit. Molla është mjaft e pasur me antioksidantë.
Panxhari
Kjo është një zgjedhje e shkëlqyer për nxitjen e rrjedhjes së gjakut. Dhe kur kjo ndodh, truri punon më mirë.
Sardelet
Falë acideve yndyrore omega 3, sardelet ndihmojnë trurin tonë të qëndrojë i shëndetshëm.
Shafran (shafrani i Indisë)
Ai parandalon inflamimin në trup dhe kjo përfshin zonën e trurit.
Avokado
Është një nga frutat më të mira për të promovuar qarkullimin e gjakut në tru. /Revista Psikologjia/
NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al