Test/ Jeni gjeni? Provoje duke gjetur numrin që mungon në më pak se 30 sekonda!

Jun 7, 2023 | 8:46
SHPËRNDAJE

Nëse mendoni se jeni një magjistar i shpejtësisë dhe kapjes, kjo është sfida për ju. Testoni aftësitë tuaja matematikore dhe zbuloni se cili numër mungon në foto. A jeni gati të na mahnitni?

g

Si ta zgjidhni këtë sfidë matematikore?

Për fillestarët, hidhini një sy imazhit më poshtë. Do të vini re se një numër mungon në sekuencë. Është detyra juaj të zbuloni se çfarë është.

Analizoni me kujdes çdo numër dhe mbi të gjitha bëni lidhjen mes tyre. Përqendrohuni sepse do të keni vetëm 30 sekonda për të zgjidhur enigmën.

Cili është qëllimi i këtij lloji të testit logjik?

Është e rëndësishme të mbani mend se nuk ka të bëjë vetëm me zgjidhjen e llogaritjeve matematikore ose aritmetike. Ka të bëjë gjithashtu me arsyetimin dhe gjetjen e sensit tuaj të përbashkët.

Në fakt, zgjidhja e kësaj lloj sfide jo vetëm që ndihmon në kalimin e kohës, por edhe ju ndihmon të jeni logjik në çdo gjë që bëni në jetën tuaj të përditshme. Këto lojëra logjike janë një stimulues i madh njohës.

Përgjigje: nën numrin që mungon në seri

Mbi të gjitha, kjo sfidë kërkon një përqendrim të mirë për t’u zgjidhur në kohë. Ju gjithashtu duhet të ristrukturoni mendimet tuaja përpara se të kryeni këtë lloj testi. Sidomos nëse keni pasur vështirësi me matematikën ose aritmetikën në të kaluarën.

Le të kontrollojmë nëse përgjigja juaj është e saktë. Sipas ekspertëve tanë, rezultati i kësaj enigme është 42. Gjithçka që duhet të bëni është të shumëzoni çdo numër në drejtim të akrepave të orës me 2 dhe të shtoni me 2.

Me fjalë të tjera, duhet të gjeni (20 × 2) + 2 = 42.

Ky është një operacion mjaft delikat dhe kompleks. Ju përgëzojmë nëse jeni ndër ata që arritën ta zgjidhnin. Jeni mendjemprehtë dhe shumë inteligjente.

Megjithatë, nëse nuk keni pasur sukses këtë herë, ju inkurajojmë të provoni gjithmonë këtë lloj testi. Ato janë mënyra të shkëlqyera për të stimuluar zhvillimin kognitiv. Dhe e vetmja mënyrë për ta bërë këtë është të praktikoni rregullisht.

g1

 

NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al

Te lidhura