“Vrapon shumë shpejt për të qenë një femër”, skualifikimi absurd i atletes amerikane pas fitimit të garës

Panorama Sport | Lajmet e fundit nga sporti

Postuar: Dhjetor 9, 2021 | 14:07


“Vrapon shumë shpejt për të qenë një femër”, skualifikimi absurd i atletes amerikane pas fitimit të garës

E skualifikuar për të qenë shumë e mirë si atlete dhe mbi të gjitha femër. Nëse lajmi nuk do të ishte i vërtetë, do të ishte e vështirë të besohej.

TORI GERLASH

Javën e kaluar në Arizonë, atletja 27-vjeçare amerikane e distancave të mesme Tori Gerlash, një atlete kombëtare e nivelit të larta, fitoi garën turke Trot që mbahet në mbarë vendin në Shtetet e Bashkuara duke vrapuar 5 kilometrat e parashikuara për 16 minuta e 19 sekonda.

Një rezultat që e bëri atë të renditet e pesta në klasifikimin e përgjithshëm pas katër sportistëve meshkuj. Deri më tani gjithçka ishte në rregull, duke marrë parasysh se Gerlash, kampionia e Pensilvanias, ka një personale prej 15.55 në 5000 metra.

Në momentin e shpërndarjes së çmimeve, nuk u lejua të ishte në podium, Gerlash zbuloi se ajo ishte skualifikuar nga kreu i arbitrave për arsyen se vrapon shumë shpejt për të qenë femër. Një arsye që nuk përfshin aspak për thyerjet e rregullave.

PANORAMASPORT.AL