Makarona me krem kungulli e karkalec
Përbërësit për 4 persona:
400 gr makarona të shkurtra
5-6 kunguj mesatarë
1 qepë Stika pishe
Kripë, piper
Vaj ulliri
Karkaleca
Përgatitja:
Përgatisim së pari salcën. Grijmë imët qepën dhe e vendosim të skuqet me pak vaj ulliri. Kungujt mund t’i grijmë në rende ose t’i lëmë në kubikë e më pas t’i kalojmë në frulator. Sidoqoftë, i shtojmë te qepa, pasi kjo e fundit të jetë zbutur. Nuk i lëmë gjatë në mënyrë që kungulli të mos humbasë vlerat. Rregullojmë shijen me kripë e piper dhe përpara se ta heqim nga zjarri, shtojmë stikat dhe karkalecat. Ziejmë makaronat, i kullojmë dhe i hedhim te salca.
Fileto levreku e marinuar
Përbërësit:
2 peshq levrek
Borzilok
Ullinj pa bërthamë
Një limon
Sallatë të stinës
Vaj ulliri
Kripë, piper
Përgatitja:
Për të përgatitur filetot e marinuara të levrekut kaloni në frulator 130 gr vaj ulliri me lëngun e një limoni, borzilokun dhe ullinjtë. Shtoni kripë dhe piper, dhe përfundoni kremin duke e punuar. Pastroni peshkun në fileto dhe marinojeni me ¾ e kremit, dhe lëreni për 15 minuta. Nëpër pjatat që do ta shërbeni vendosni pak sallatë nga ajo që ju pëlqen bashkë me pjesën tjetër të kremit dhe sipër vini filetot e peshkut.
NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al