Përbërësit:
250 gr kunguj mesatarë
Djathë i butë dhie 80 gr
Speck 50 gr
Djathë grana të grirë
Domate të thata në vaj
Erëza të përziera sipas dëshirës
Gjalpë 1 petë të gatshme brumi sfoliat
Përgatitja:
Presim në feta të holla të gjithë kungujt (rreth 1 cm). Copë- toni speckun në copa të vogla. Në tavën ku do të piqni tartën vendosni letër furre e më pas petën e brumit sfoliat. Shtoni mbi të pak gjalpë dhe djathin e grirë grana.
Vendosni në mënyrë të rregullt rrathët e kungujve dhe sipër tyre shtoni speckun. Futeni në furrën e parangrohur në 200 gradë për 20 minuta dhe lëreni më pas të ftohet. Mbi kungujt shtoni copa të vogla nga djathi i njomë i dhisë (ose një lloj tjetër që keni zgjedhur, mund të jetë edhe mocarel), erëzat aromatike dhe domatet e thata të prera në copa të vogla. Tarta konsumohet e ftohtë.
NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al