Prangosja e policit që kërkoi para nga një person në ‘arrest shtëpie’, GJKKO e lë në burg. SPAK zbardh detaje nga hetimet

Jan 15, 2022 | 11:27
SHPËRNDAJE

Gjykata e Posaçme e Shkallës së Parë Për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar Tiranë, ka lënë në burg punonjësin e policisë, specialist zone në Komisariatin e Policisë Kukës i cili u arrestua dy ditë më parë.

SPAK-768x432

Efektivi me inicialet Sh. Ç, akuzohet për veprën penale të “Korrupsionit pasiv të personave që ushtrojně funksione publike” në bashkëpunim.

Sipas SPAK, ndalimi i tij nga oficerët e policisë të Shërbimit të Çështjeve të Brendshme dhe Ankesave, u bë në datën 13.01.2022.

Nga hetimet ka rezultuar se “shtetasi Sh. Ç., me detyrë punonjës policie, specialist zone në Komisariatin e Policisë Kukës, i ka kërkuar mitë, përfitim të padrejtë, shtetasit A. S.

Kjo mitë është kërkuar me qëllim, mos referimin në prokurori, të largimit të shtetasit A. S. nga vendi i detyrueshëm i qëndrimit, banesa, ku duhet të qëndronte për shkak të zbatimit të masës së sigurimit “arrest në shtëpi ” parashikuar nga neni 237 i Kodit Procedurës Penale, të vendosur nga Gjykata e Posaçme për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar Tiranë”, thuhet në njoftim.

 

NJOFTIMI

Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar Tiranë, pasi ka kryer hetime në kuadër të procedimit penal nr.5/2022, në bashkëpunim me Shërbimin e Çështjeve të Brendshme dhe Ankesave, pas përdorimit të metodave speciale të hetimit, ka arritur të sigurojë prova të mjaftueshme, të cilat krijojnë dyshimin e arsyeshëm, se:

Shtetasi Sh. Ç., me detyrë punonjës policie, specialist zone në Komisariatin e Policisë Kukës, i ka kërkuar mitë, përfitim të padrejtë, shtetasit A. S. Kjo mitë është kërkuar me qëllim, mos referimin në prokurori, të largimit të shtetasit A. S. nga vendi i detyrueshëm i qëndrimit, banesa, ku duhet të qëndronte për shkak të zbatimit të masës së sigurimit “arrest në shtëpi ” parashikuar nga neni 237 i Kodit Procedurës Penale, të vendosur nga Gjykata e Posaçme për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar Tiranë.

Me datë 13.01.2022, pasi shtetasi Sh. Ç. ka dakordësuar mënyrën e marrjes së një pjesë të përfitimit të padrejtë, oficerët e policisë të Shërbimit të Çështjeve të Brendshme dhe Ankesave, nën drejtimin e Prokurorisë së Posaçme, kanë arritur të realizojnë me sukses, ndalimin e tij.

Ne vijim bazuar në kërkesën e Prokurorisë së Posaçme, Gjykata e Posaçme e Shkallës së Parë Për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar Tiranë, me vendimin datë 15.02.2022, ka vendosur :

Caktimin e masës së sigurimit “arrest në burg” për shtetasin: Sh. Ç., i dyshuar për kryerjen e veprës penale të “Korrupsionit pasiv të personave që ushtrojně funksione publike” në bashkëpunim, parashikuar nga neni 259 paragrafi i dytë e 25 i Kodit Penal.

SPAK

© Panorama.al

Te lidhura