Ushqimet bazë që ndikojnë në uljen e aktivitetit prodhues të gjëndrës tiroide janë të shumta.
Këtu bëjnë pjesë të gjithë produktet ushqimore, siç janë: lakra, lulelakra, brokoli, mustarda jeshile, lakra e Brukselit etj. Kjo klasë përmban disa substanca që frenojnë kapjen e jodit nga tiroidja e për pasojë reduktojnë sintezën dhe lidhjen e hormoneve të tiroide.
Luleshtrydhet dhe gjithë frutat e tjera që përmbajnë tioure, po ashtu, nuk rekomandohen për shkak të përmbajtjes së tiourese, një substancë kjo me efekt frenues mbi prodhimin e hormoneve të tiroides.
Kjo substancë gjendet me tepri edhe të pjeshkat, dardhat, ndaj edhe këto fruta konsiderohen të rrezikshme për tiroiden, sepse frenojnë prodhimin e saj.
NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al