Pesë gabimet e zakonshme që bëni kur kaloni një ndarje

Sep 28, 2022 | 11:18
SHPËRNDAJE

Të kapërceni një ndarje shpesh nuk është detyrë e lehtë, veçanërisht kur është partneri juaj ai që i ka dhënë fund marrëdhënies. Për më tepër, ju mund të mos pajtoheni me vendimin e tyre. Megjithatë, kjo është e parëndësishme. Në të vërtetë, nëse partneri juaj e ka vendosur që nuk dëshiron të ruajë marrëdhënien, në thelb nuk mund të bëni asgjë për këtë.

Duke i bërë presion vetes

Gabimi i parë që bëni kur kaloni një ndarje është të bëni presion mbi veten tuaj. Megjithatë, duhet të kuptoni se nuk duhet ta kapërceni atë brenda një kohe të shkurtër ose të përpiqeni të shmangni atë lloj shqetësimi që vjen nga humbja e dashurisë. Në fakt, ta detyrosh veten të jesh mirë tani vetëm do t’ju bëjë të ndiheni më keq.

Gjeni dikë që të zërë vendin e partnerit tuaj

Fillimi i një marrëdhënieje të re në mes të një ndarjeje zakonisht nuk është një ide e mirë edhe pse, në disa raste, mund të funksionojë. Nuk është një variabël përcaktues, por është një variabël që zakonisht ka një ndikim të madh. As mendja dhe as emocionet njerëzore nuk funksionojnë në mënyrë automatike. Ju nuk mund të kryqëzoni gishtat dhe të prisni që e kaluara të zhduket pa pasur asnjë efekt në të tashmen.

Përpjekja për t’i bërë ata të ndryshojnë mendje

Një gabim tjetër i zakonshëm kur kapërceni një ndarje është rezistimi ndaj fakteve. Disa njerëz ushqejnë fantazinë se mund të kthehen dhe të rifillojnë një marrëdhënie, duke i dhënë personit tjetër pak kohë dhe më pas duke u përpjekur t’i bindin ata të ndryshojnë mendje. Thënë kështu, duke qenë se po flasim për një marrëdhënie midis dy të rriturve, sa më sipër nuk ka shumë kuptim. Kjo sepse nëse është arritur një pikë thyerjeje, kjo ndodh sepse gjërat po shkonin keq.

Spiunoni ish-in tuaj

Të vëzhgosh atë që bën ose nuk bën ish-i yt nuk është ideja më e mirë kur dëshiron të kapërcesh ndarjen. Spiunimi ju lëndon në disa mënyra. Së pari, nuk ju lejon të vizatoni një vijë midis së shkuarës dhe së tashmes. Ju vazhdoni të ushqeni një marrëdhënie që nuk ekziston më.

Duke e detyruar veten të jeni miq

Është shumë mirë të kesh një ndarje civile, por nuk duhet të përpiqesh të detyrosh veten të jesh miq. Në fakt, kjo është në thelb e pamundur, veçanërisht nëse ka pasur shumë dashuri, pasion dhe konflikt në marrëdhënien tuaj. Të supozosh se një miqësi e supozuar është zakonisht vetëm një përpjekje e kotë në përpjekjen për të ruajtur një marrëdhënie që tashmë ka përfunduar.

Revista Psikologjia

© Panorama.al

Te lidhura