15 Maj, 2019

Zgjidhni një lule dhe merrni një mesazh inkurajues për jetën tuaj!


Të gjithë do të donin që jeta të ishte gjithmonë e lehtë, që problemet të kishin zgjidhje të shpejta dhe të lehta dhe të gjithë rreth nesh të kishin qëllime të mira. Realiteti është shumë larg nga kjo gjë. Çdo ditë ne hasim probleme dhe situata që na befasojnë dhe na bëjnë të braktisim zonat tona të rehatisë dhe të gjejmë rrugë të reja që na sjellin më shumë lumturi dhe prosperitet.

Megjithëse këto ndryshime mund të jenë pozitive, ato nuk janë gjithmonë të lehta për t’u zbatuar. Ne mund të kalojmë nëpër disa faza shumë të vështira rehabilitimi, në të cilat nuk ndihemi të lumtur, të sigurt apo të aftë për t’u kujdesur për jetën tonë. Në këto çaste, është e domosdoshme të kesh dikë përkrah që na jep siguri dhe besim se gjithçka do të jetë në rregull. Për fat të keq, ne nuk jemi gjithmonë të shoqëruar nga njerëzit e duhur dhe ne kemi nevojë për të gjetur forcë diku tjetër.

Pra, nëse jeni duke kaluar një periudhë të vështirë dhe keni nevojë për përforcim pozitiv, testi i sotëm është i përsosur për ju! Zgjidhni disa prej luleve dhe merrni një mesazh inkurajimi për jetën tuaj!

Nëse lulja që zgjodhët ishte…Lulja nr. 1:

“Bëjini gjërat të vështira, edhe nëse janë të thjeshta dhe bëjini gjërat të mëdha ndërkohë që janë të vogla. Një udhëtim me mijëra milje duhet të fillojë me një hap.” – Lao Tzu

Kjo frazë nga Lao Tzu është e përkryer për ju. Duke pasur guximin për të marrë hapin e parë, ka gjëra të pabesueshme që ju presin! Besoni në veten tuaj dhe ecni drejt fitores tuaj!

Lulja nr. 2:

“Dobësia jonë më e madhe është të heqim dorë. Mënyra më e mirë për të pasur sukses është të provojmë përsëri”. – Thomas A. Edison

Shpesh zgjedhja më e thjeshtë duket të jetë heqja dorë, por asgjë e pabesueshme në këtë botë nuk është pushtuar gjatë natës. Ju keni atë që duhet për të kapërcyer vështirësitë dhe për të arritur qëllimet tuaja. Mos u dorëzoni!

Lulja nr. 3:

“Mos prisni, koha nuk do të jetë kurrë krejtësisht ideale. Shkoni dhe punoni me atë që keni, mjetet më të mira do të gjenden teksa shkoni.” – George Herbert

Pritja për “mundësitë e duhura” mund të jetë humbje kohe. Nëse nuk veproni sipas asaj që dëshironi, ju do të bëheni thjesht spektator i jetës. Ju meritoni më shumë. Pra, bëni më të mirën tuaj me atë që keni sot, dhe gjërat do të përmirësohen me kalimin e kohës!

Lulja nr. 4:

“Optimizmi është besimi që çon në sukses. Asgjë nuk mund të bëhet pa shpresë dhe pa besim.” – Helen Keller

Pavarësisht sa ambicioz mund të jemi në jetën tonë, nëse nuk përpiqemi ta shprehim me optimizëm dhe besim, rrallë do të kemi sukses. Ne duhet të besojmë në atë që kërkojmë dhe dëshirojmë. Kini më shumë besim dhe me siguri, që të ecni më tej!

Lulja nr. 5:

“Ajo që ju arrini duke realizuar qëllimet tuaja nuk është aq e rëndësishme sa ajo që ju arrini në realizimin e qëllimeve tuaja”. – Zig Ziglar

Realizimi i një ëndrre ose arritja e një qëllimi ju jep gëzim dhe plotësi të madhe. Por nuk duhet të harroni se rruga shpesh është më e rëndësishme se destinacioni përfundimtar. Përballja me sfidat, ju ndihmon të rriteni si njerëz dhe të jeni më të përgatitur për të marrë çmimet.

Lulja nr. 6:

“Përballuni me pengesat tuaja dhe bëni diçka për to. Do të gjeni se ato nuk kanë as gjysmën e fuqisë që mendonit se kishin.” – Norman Vincent Peale

Mendjet tona krijojnë shumicën dërrmuese të problemeve në jetën tonë. Kur vendosim të veprojmë në atë që na shqetëson, bëhemi më të fortë dhe kuptojmë se situata nuk ishte aq e frikshme. Ka të bëjë me besimin tek ne.

© Panoramaplus.al