8 Nëntor, 2019

Zbulimi befasues, gjenden skeletet e 14 mamuthëve, të rënë në kurthe njerëzish

Të paktën 14 skelete të lashta mamuthësh janë zbuluar në Meksikë në kurthe të ndërtuara nga njerëzit rreth 15,000 vjet më parë.

Dy gropa në Tultepec në veri të Meksikës së Qytetit janë kurthet e para që janë zbuluar, shkruan BBC.

_109563904_mediaitem109563903

Gjuetarët e asaj kohe mund të kenë bashkuar gjitarët me madhësinë e elefantit në gracka duke përdorur pishtarë dhe degë.

Zbulimi i fundit i më shumë se 800 eshtrave mamuthësh, mund të ndryshojë kuptimin tonë se si njerëzit e lashtë gjuanin kafshët e mëdha.

_109563904_mediaitem109563903

Arkeologët menduan se njerëzit e hershëm vranë mamuthë vetëm nëse kafshët bllokoheshin ose lëndoheshin.

Dy gropat janë të thella rreth 1.7m dhe 25m në diametër.

_109564003_mediaitem109563912_109564005_mediaitem109564004_109563908_mediaitem109563907