15 Shtator, 2018

Ushqimet që parandalojnë humbjen e kujtesës dhe ju mbrojnë nga Alzheimer


Ka disa shkaqe për humbjen e kujtesës, kryesore është ankthi, por gjithashtu dhe sëmundje të ndryshme të tilla si stresi, çrregullimet e gjumit, përdorimi i ilaçeve, hipotiroidizmi, infeksionet ose sëmundjet neurologjike siç është sëmundja e Alzheimerit.

Cilado qoftë arsyeja, ushqimi i shëndetshëm është ai që ju vjen në ndihmë.

Çokollata e hidhur

Ky është një ushqim i madh për kujtesën. Kjo për shkak se përmban një sasi të mirë të antioksidantëve, e cila nxit përqendrimin dhe stimulimin e kujtesës.

Domatet

Perimet janë perfekte sepse ofrojnë ushqyes dhe vitamina, të cilat janë ideale për parandalimin e dëmtimit të trurit të shkaktuar nga radikalet e lira. Ajo gjithashtu kontribuon me praninë e likopenit, një mbrojtës i rëndësishëm i trurit.

Arra

Ato rrisin qarkullimin e oksigjenit dhe sigurojnë lëndë ushqyese si omega 3, të cilat mund të forcojnë drejtpërdrejt enët e gjakut në tru.

Molla

Jo vetëm ndihmon sistemin nervor cerebral, por gjithashtu kontribuon në shëndetin e përgjithshëm të trupit. Molla është mjaft e pasur me antioksidantë.

Panxhari

Kjo është një zgjedhje e shkëlqyer për nxitjen e rrjedhjes së gjakut. Dhe kur kjo ndodh, truri punon më mirë.

Sardelet

Falë acideve yndyrore omega 3, sardelet ndihmojnë trurin tonë të qëndrojë i shëndetshëm.

Shafran (shafrani i Indisë)

Ai parandalon inflamimin në trup dhe kjo përfshin zonën e trurit.

Avokado

Është një nga frutat më të mira për të promovuar qarkullimin e gjakut në tru. /Revista Psikologjia/

NDIQE LIVE "PANORAMA TV"
© Panoramaplus.al