13 Gusht, 2022

Si të rregulloni një shtëpi të çrregullt në 5 vetëm hapa


Ja se si të rregulloni dhomat:

1) Filloni nga një dhomë dhe eliminoni gjërat që janë përreth: hidhini ato nëse janë të shkatërruara ose vendosini përkohësisht në një sirtar, ose mendoni t’i jepni ose t’i shkëmbeni në një festë shkëmbimi, një festë shkëmbimi. Kryefjala është se nuk duhet të ketë mbetur asgjë përreth.

2) Filloni nga një cep dhe, objekt për objekt, vendosni nëse duhet ta mbani apo ka ardhur koha ta hiqni qafe, sepse është prishur, nuk e përdorni, nuk ju nevojitet më etj.

3) Gradualisht, organizoni objektet në grupe. Si? Sipas përdorimit të tyre. Në fund, vendosni se sa i përdorni ato artikuj, çfarë ju nevojitet për t’i ruajtur ato (kontejnerë, kavanoza, kuti, shirita gome, skeda për të mbajtur larg kabllot dhe telat), ku mund t’i ruani kontejnerët ose gjërat (pajisjet, aksesorët , suvenire, etj.) .

4) Më pas, vendosni gjithçka në zonat e identifikuara. Truku është të caktoni një zonë për çdo lloj objekti dhe të rregulloni gjërat që përdorni më shpesh në vende strategjike që janë më të lehta për t’u arritur.

5) Për të rregulluar një shtëpi të çrregullt, nuk mjafton një rregullim një herë. Ne kemi nevojë për një lloj plani veprimi që përfshin disa zakone të mira si për shembull rivendosja e gjithçkaje në vendin e vet, eliminimi i gazetave, revistave dhe broshurave çdo dy javë, shmangia e grumbullimit të objekteve në vende të dukshme dhe enëve në lavaman!

BURIMI/ PSIKOLOGJIA

© Panoramaplus.al