27 Maj, 2020

Rregullat e reja për prostitutat: Si të mbrohen gjatë seksit. Ato nuk duhet të prekin sende personale të klientit si…

Punonjësit e seksit zviceran kanë hartuar një listë të rregullave, për të cilat ata thonë se minimizon rrezikun e transmetimit të koronavirusit në bordello, me shpresën se ndalimi i vendit për industrinë së shpejti mund të hiqet.

28842018-8358109-image-m-98_1590504852499

Vendimi vjen pasi kjo industri është goditur rëndë nga pandemia, ndërsa qeveria vendosi një ndalim të përkohshëm të prostitucionit dy muaj më parë për të ndihmuar në ndalimin e përhapjes së virusit.

Plani për të rihapur industrinë, i përgatitur nga organizata ProKoRe, sugjeron që pozicionet seksuale të cilat lejojnë një distancë të sigurt midis fytyrave, të tilla si ‘stili i qenve’ dhe “pozicioni kaubojs”, janë të këshillueshme.

Këto pozicione zvogëlojnë rrezikun e transmetimit të virusit nëpërmjet spërklave të pështymës, njoftoi media elektronike zvicerane Watson.

Të dy stilet lejojnë që jetë “larg” partnerit të saj seksual, duke shmangur kontaktin ballë për ballë.

Masat e tjera për mbrojtjen e shëndetit të punonjëseve të seksit përfshijnë dhoma ventilimi për të paktën 15 minuta pas çdo klienti, dhe larjen e çarçafëve dhe peshqirëve të dorës me një temperaturë prej të paktën 60 gradë çdo herë.

Gjithashtu rekomandohet që punonjësit e seksit të vënë çdo herë maskë.

Doreza, prezervativë dhe dezinfektues gjithashtu do të sigurohen në bordello dhe çdo seancë duhet të mbahet në 15 minuta.

Dokumenti gjithashtu këshillon që prostitutat nuk duhet të prekin gjërat personale të klientëve, të tilla si xhaketat.

Të dhënat e kontaktit të klientit do të regjistroheshin me qëllim të gjurmimit dhe do të mbahen për katër javë.

Dokumenti kërkon që heqja e kufizimeve të bllokimit të punonjësve të seksit të përkojë me lehtësimin tjetër të masave më 8 qershor, citon “Mail”.

ProKoRe i kërkoi qeverisë zvicerane të hiqte kufizimet si çështje urgjente, duke deklaruar se ndalimi aktual po shkaktonte punë seksuale të paligjshme dhe krijimin e problemeve të sigurisë.

Prostitucioni në Zvicër është i ligjshëm dhe i rregulluar me ligj.

Si pjesë e masave për të luftuar pandeminë Covid-19, Zvicra ndaloi përkohësisht prostitucionin nga 16 marsi.

Një grua Thai u arrestua në 24 mars për mos mbylljen e bordellos së saj në Rheineck në kantonin e Shën Gallen, dhe u gjobit me 1500 franga zvicerane.