27 Qershor, 2022

“Po jetojmë në një Amerikë që…”-Jennifer Lopez reagon ashpër në rrjetet sociale pas shfuqizimit të së drejtës për abortin


Jennifer Lopez ka qenë shumë e zëshme ndaj qëndrimit të saj për të drejtat riprodhuese të grave. Ajo i ka dalë në krah atyre teksa mendon që gratë duhet të kenë mundësinë të kenë akses në objektet mjekësore që mund të kryejnë aborte nëse është e nevojshme.

Ajo nuk pajtohet me atë që po ndodh

“Ne po jetojmë në një Amerikë që nuk po e njohim më.,” tha Lopez në një postim në Instagram duke thënë qartë se është konfuze për gratë në vend që një komb që krenohet për lirinë dhe zgjedhjen do të vepronte në një mënyrë tq tillë, duke i penguar gratë të zgjedhin nëse duan të kenë apo jo fëmijë.

Këtë fundjavë, Gjykata e Lartë e Shteteve të Bashkuara e ka bërë të paligjshëm abortin dhe ia ka lënë shteteve të vendosin se çfarë pasojash do të kishte një grua nëse do të kryente një abort. Ky është një mohim i plotë i të drejtave riprodhuese të grave dhe një situatë që ka ndezur organizimin e grave në të gjithë vendin dhe kudo ka pasur protesta dhe po shtohet.

Gjykata e Lartë kishte vendosur që Roe kundër Wade nuk mund të përdoret më si argument në mënyrë që e drejta për të kryer një abort të mund të mbrohet nga kushtetuta e Shteteve të Bashkuara.

“Kushtetuta nuk jep të drejtën e abortit; Roe dhe Casey janë hequr dhe autoriteti për të rregulluar abortin i kthehet popullit dhe përfaqësuesve të tij të zgjedhur,” tha Gjykata e Lartë e Shteteve të Bashkuara fundjavën e kaluar kur votoi. Unë qëndroj me ju dhe për të drejtat e grave në këtë vend.

Si përgjigje, shumë marka kanë dalë për të ndihmuar gratë që kanë nevojë për një abort, kompani si Netflix, Dicks Sporting Goods dhe të tjera kanë thënë se do të paguajnë deri në katër mijë dollarë për ata që do të kishin nevojë të udhëtonin jashtë shtetit për të, një objekt që mund të kryejë procedurën.

© Panoramaplus.al