17 Maj, 2019

Një mënyrë e sigurt për të kapërcyer depresionin dhe për të jetuar të lumtur


Ne po përjetojmë një shpërthim të vërtetë të depresionit në të gjithë botën dhe shumë pyesin çfarë çoi në këtë shpërthim? Sigurisht një shpjegim i detajuar i kësaj do të kërkonte shumë faqe. Megjithatë, ju ftoj të mendoni për këtë.

Përgjigjet në jetë:

-Kujtimet e hidhura nuk e riparojnë të kaluarën.

-Trishtimi nuk do të sjellë dritë në mendime.

-Dekurajimi nuk mund të ndihmojë.

-Acarimi nuk e qetëson botën e brendshme.

-Revolta nuk do të të tregojë rrugën e duhur.

-Kritika është një faktor i vetmisë më të madhe.

-Zemërimi është shoqëruesi i dështimit.

-Intoleranca nxit simpatinë.

-Zemërimi është helm për veten tuaj.

Vetë titulli i thotë të gjitha: “Përgjigjet në jetë”. Mos u lodhni së përsërituri, pasi ju ndihmojnë të ndërtoni jetën tuaj ditë pas dite, pasi gjithçka që mbillni sot korret herët a vonë. /Revista Psikologjia/

NDIQE LIVE "PANORAMA TV"
© Panoramaplus.al