6 Mars, 2019

Meshkujt tradhtarë nuk ndryshojnë kurrë dhe nuk mund të duan vërtetë


Të dashur miq hapni sytë! Një person jobesnik nuk ndryshon, ai nuk do ta bëjë atë për askënd, nuk do ta bëjë as për ju. Kush dëshiron të ndryshojë ndoshta mund ta bëjë për vete, por një mashkull që zakonisht tradhton, ndoshta nuk është në gjendje për dashuri të vërtetë.

Në këtë shoqëri ka dy lloje njerëzish: ata që dinë të duan dhe ata që nuk dinë ta bëjnë këtë. Për fat të keq, këta të fundit janë të shumtë dhe të pafetë bien në këtë kategori. Ne nuk jemi jobesnikë sepse ata janë të hutuar, të plagosur ose të shënuar nga e kaluara e tyre dhe asnjë justifikim i tillë nuk pranohet. Ajo që ata demonstrojnë me fakte dhe jo me fjalë!

Nëse ai nuk ju telefonon, nuk ju kërkon dhe nuk kujdeset për ju, ai thjesht nuk ju do! Duket mizore, por është realiteti. Nëse ai kurrë nuk ju fton, nëse ai nuk bën asgjë për të parë ty, nëse ai ka më shumë justifikime sesa fakte, nuk ju pëlqen aq sa duhet!

Mos u besoni këtyre qengjave të ëmbël që bëjnë viktimat, mos i besoni idiotësive të tyre, mos i justifikoni ata. Ata që me të vërtetë ju duan nuk kanë nevojë për justifikime, nuk përdorin gënjeshtra. Të gjithë kemi frikë kur fillojmë një marrëdhënie, burra dhe gra, por ata që ndiejnë një interes të vërtetë, i përballojnë ato dhe bëjnë çmos që të mos humbasin të dashurin.

Ju nuk duhet të keni përkrah një mashkull që nuk di se çfarë dëshiron, i cili nuk e sheh vlerën tënde dhe gjithë dashurinë që i jep. Bota është plot hipokritë, ju vendosni të mos besoni në betimet e rreme, në lotët krokodil, në premtime të ndryshimit.

Ju meritoni një mashkull që ju kërkon përkrah, jo prapa tij. Një mashkull që ju mbron, i cili është i sinqertë, i gatshëm të vendosë gjithë veten e tij në një marrëdhënie. Një mashkull i vërtetë. Pra, mos u jepni një shans të dytë të padobishëm, ata nuk i shërbejnë askujt, jo vetëm juve.

“Ishte një gabim”, “isha i hutuar”, “nuk e dija se çfarë po bëja” … justifikime patetike që ne nuk duhet t’i pranojmë. Të gjithë jemi përgjegjës për veprimet tona dhe të gjithë jemi të vetëdijshëm për atë që bëjmë. Ata duhet të vuajnë pasojat, por pak kanë guximin t’i pranojnë gabimet e tyre.

Thuaj lamtumirë të gjithë atyre që fyejnë inteligjencën tuaj, që ju kërkojnë të sakrifikoni dinjitetin tuaj. Plagët e zemrës do të shërohen dhe do të ktheheni për të hapur dyert për një të dashur të ri. Për një të dashur të sinqertë, që ju respekton dhe ju bën të lumtur. /Revista Psikologjia/

 

© Panoramaplus.al