14 Janar, 2019

Meditimi në mëngjes ndryshon mënyrën se si e përballoni ditën


Vitet e fundit, meditimi është bërë mjaft popullorë, për arsyen e mirë sepse ndryshon mënyrën se si trupi reagon ndaj stresit. Kjo praktikë mund të lehtësojë ankthin dhe depresionin, duke i dhënë përfitime shëndetit mendor.

Unë jam më vigjilente në mëngjes dhe më e prirur për t’u rrëzuar kur hyj në shtëpi në fund të një dite të lodhshme, kështu që zgjimi disa minuta më herët është zgjidhja më e mirë për stilin e jetës. Dhe për ta bërë këtë praktikë të re një zakon, kam nevojë që të jetë e rehatshme. Para së gjithash, unë rri i qetë me këmbët e mia në tokë dhe me sytë mbyllur.

Ky pozicion më lejon të përqendrohem në diafragmën time, gjatë frymëmarrjes së ngadalshme dhe metodike. Qëllimi im është të krijoj një mjedis të qetë, kjo do të më lejojë të jem më pranë me botën rreth meje.

Kështu që marr frymë për 5 minuta. Për ta bërë këtë meditim të thjeshtë. Një gjë që kam mësuar të vlerësoj nga meditim është se është diçka që ju nevojitet. Kjo praktikë më bën më të qetë për të përballur një ditë të mirë në punë. Nëse nuk keni provuar të meditoni, provojeni dhe do ta shihni se me vetëm 5 minuta në mëngjes dita juaj do të përmirësohet! /Revista Psikologjia/

© Panoramaplus.al